Сепаратизм.

06 квітня 2014, 00:05
Власник сторінки
0
64

Казнить нельзя помиловать.

  Данная статья не руководство к противодействию нынешней украинской «царской охранки», цинизм которой уже продемонстрирован всему миру, данная статья – мечтание о том как бы было, если

бы на Украине действовала Конституция. Итак

 Из юридического словаря следует

 

СЕПАРАТИЗМ (фр. separatisme, от лат. separatus - отдельный) - стремление отделиться, обособиться; движение за отделение части государства и создание нового государственного образования или за предоставление части страны автономии. 

 

С определённой натяжкой данные действия можно подвести под следующую статью Уголовного Кодекса

 

Стаття 110. Посягання на територіальну цілісність і 
                 недоторканність України
     1. Умисні дії,  вчинені  з  метою  зміни  меж  території  або державного
кордону  України  на порушення порядку,  встановленого Конституцією 
 України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із 
закликами до вчинення таких дій, 
 

Почему с натяжкой: потому, что статья распространяется на  "дії, вчинені ... на порушення порядку, встановленого Конституцією  України". А Конституция не запрещает, а , даже наоборот,  устанавливает порядок отделения

 

Стаття 73. Виключно всеукраїнським референдумом вирішуються питання про зміну території України.

 

А кроме того ещё и гарантирует такое право

 

Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.

Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя.

 

А ещё и говорит об условиях ограничения данного права

 

Стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.

 

 Заметьте «обмежене» законом , а не «заборонено». Даже если опираться на Постанову Верховної Ради України від 22.02.2014  756-VII  Про запобігання проявам сепаратизму та іншим посяганням на основи національної безпеки України то это лишь рекомендация, а не ЗАКОН.

И тут никак нельзя не вспомнить о такой статье Конституции

 

Стаття 60. Ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.

За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.

 

И совсем уж всё расставляют на свои места такие статьи

 

Стаття 5. Україна є республікою.

Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Ніхто не може узурпувати державну владу.

Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

 

По моему – это Конституция весьма цивилизованной и демократичной страны!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.