Фестиваль нарцисів

07 липня 2015, 13:47
Власник сторінки
журналіст
0
15

Понад 250 гектарів нарцисів розквітли на Закарпатті декілька днів тому. Спеціалісти переконують, що такий винятковий рівнинний осередок високогірних квітів потенційно під загрозою зникнення.

У Карпатський біосферний заповідник протягом останнього тижня завітали понад 15 тисяч туристів з України, Словаччини, Угорщини та Польщі. Причиною цьому став період цвітіння Долини нарцисів, що розташовується в урочищі Кіреші, в 4 км від міста Хуст . Цьогоріч  пік розквіту білосніжних квітів припав на вівторок, 12 травня. Працівники заповідника зазначають, що кількість туристів  майже втричі більша, ніж минулого року. Долину нарцисів називають унікальною,  бо природнім ареалом нарцису вузьколистого є високогір’я Карпат та Балкан , а Долина нарцисів – рівнинний осередок. Щороку заповідник  ЮНЕСКО зменшується в розмірі приблизно на гектар. Поруч із біологічними умовами значної шкоди цим червонокнижним рослинам завдають туристи. Охоронці долини кажуть, що кожен відвідувач прагне зірвати чи викопати з коренем хоча б один нарцис. Працівники заповідника контролюють це штрафом у 12 гривень за одну зірвану квітку. Наразі тільки від туристів залежить чи будуть у цього дива нащадки.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.