Маргінальна молодь не менша проблема ніж маргінальні чиновники.

25 липня 2014, 18:56
Власник сторінки
4
21111
Маргінальна молодь не менша проблема ніж маргінальні чиновники.

Невеличкий текст про молодіжну політику.

   Так вийшло, що я займався студентським самоврядуванням в університеті. Питання молодіжної політики мені максимально знайомі. Я виділив для себе найбільші 2 проблеми. 
1) Зажравшіся чинуши
2) Маргінальні студентські лідери, які "ніби-то представляють якусь молодь. 

По чинушах я неодноразово писав. В тому числі і про міністра. 
Але мене точно так само уміляє як всі із щирістю шарять цей відос думаючи що пацани за правду тащать.
       
Спойлєр. В міністерстві на молодіжні організації виділяється якесь бабло, пацани завжди його отримували (говорять це на відео), цього разу ні. 

В знайомої яка рубиться по молодіжках я запросив інформацію - дійсно цікаво стало, що це за такі тіпи, які молодь захищають - фактично мене ж і таких як я рєбят. 

Ось один наприклад парнішка:

Стас Куценко очолює таку собі українську Українська студентська спілка. Формально це та ж спілка яку створюва Доній і Кириленко, і яка голодувала на майдані в 1990 році. Із старих часів спілка входить в загальноєвропейську студентську організацію найбльшої фракції Європарламенту (Народної партії). Відтак на нещодавній захід, який проводила спілка в Міністерстві молоді та спорту за участі представників європейських студентів, Стас зміг організувати візит на цей захід особисто Яна Томбінського. 

Їдемо далі:

1. В період 2010-2013 років Стас був офіційним радником Голови КМДА Олеснадра Попова. Саме в цей час очолювана ним Українська студентська спілка щороку отримувала з бюджету міста Києва рекордні кошти на свої проекти та програми.

2. В 2011 році на рівні КМДА виник скандал навколо фінансування проектів Української студентської спілки з бюджету Управління молоді та спорту КМДА. Питання полягало в тому, що отримуючи фінансування як від Міністерства молоді та спорту, так і з бюджету управління молоді та спорту КМДА - Станіслав Куценко реалізовував один проект під назвою "Молодіжний інноваційний форум". Статті витрат по цьому форуму в двох кошторисах були однаковими. На одноденний захід в приміщенні Колонної зали КМДА він фактично витратив понад 400 тис. грн. бюджетних коштів. На той момент, за рахунок гарних відносин з Поповим, Станіславу вдалось "замять" конфлікт і таким чином далі КМДА про його зловживання ніхто не дізнався. 

Тут є відео звіт. Звичайно норм збирати людей. Але якщо те що на відео називати іноваціями. 
То бухачі з пацанами в общазі можна теж називати обговоренням фундаментальних подій в країні. 


3. Протягом останніх 5-6 років маючи гарні стосунки з більшістю з колишніх очільників Міністерства молоді та спорту очолювана Стасом Куценко Українська студентська спілка ЗАВЖДИ отримувала фінансування на свої програми та проекти. Щороку близько 500 тис. грн. йшли на маловідомі і не популярні серед молоді проекти.

СУКА. 500тис грн!!! 

Це відео як ми в КПІ організовували захід який зібрав 15 тис. людей. Бюджет 100 тис. грн і жодної грн. бюджетних коштів. 
Цей захід знає кожен київський студент. 
За 500 тис. грн в 5 вузах можна робити щось не менш масштабне. І це тільки одним чувакам на руки так давали. 

4. За останні кілька років Куценко підтримувавав і Табачника, і Януковича (відтак у молодіжній політиці користався з цього як лиш зміг). Лиш в березні 2014 року - коли все стало ясно - ініціював створення нікого комітету під гучномовною назвою "Молодь єднає Україну". До цього угрупування увійшли аналогічні маргінальні лідери молодіжного руху, які всі три місяці Майдану сиділи щурами по домівках, а тут вирішили примазатись до перемоги.

 Відтак коаліція взялась пікетувати ряд посольств із якимись вимогами – але реальною ціллю цих пікетів було бажання створити ілюзію активної участі-продовження Майдану на якому їх не було в принципі.І ось тепер Стас Куценко від імені свого комітету «Молодь єднає Україну» періодично видає різні тексти.


 Ось приклад останнього із них, фактична реакція на організований Міністерством молоді і спорту конкурс проектів для молодіжних організацій. Конкурсна комісія, сформована із представників авторитетних структур фактично вперше за багато років залишила Стаса без бюджетних коштів. 

Я після зустрічі з Порошенко вже писав в себе на сторінці, що мене найбільше парять ті хто вдягають вишиванку і розказують про патріотизм на заказушних мітингах. А ще парять такі рєбятки: 

Повний текст тут: 

Чому парять? Бо не дали чувакам бабла, а вони сюди приплітають АТО. Всім зручно примазатися! 
І я навіть не буду писати. - "А може б рванули туди допмогти?" - бо впевнений в коментах тут напишуть. 

Може таки пора адекватній молоді, якраз зайнятись своїми проблемами? 
Бо все що в нас робиться показує практика робиться якраз без цих казьоних бюджетів. 
А піляться вони якраз такими станіславами.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.