«Диверсанти Путіна» в МОЗ України

17 серпня 2016, 13:59
Власник сторінки
народний депутат України фракції Радикальної партії Олега Ляшка
2
571
«Диверсанти Путіна» в МОЗ України

Через халатність міністерства впав рівень вакцинації в Україні

Поки наші хлопці гинуть на східному фронті, в країні триває інша, неоголошена війна, жертвами якої щороку стають тисячі українців. Другий фронт проти власного народу веде Міністерство охорони здоров’я України.

Нещодавно Рахункова палата викрила катастрофічну ситуацію, яку штучно створили попередні очільники МОЗу. З’ясувалося, що в наслідок недбалих та халатних дій чиновниківзагальний рівень вакцинації українських громадян знизився з 96% до 70%. Це означає, що Україна автоматично попала в поле зору Світової організації охорони здоров’я, як країна, де виникли умови для спалаху епідемій небезпечних хвороб.

Масштаби бездіяльності керівництва Міністерства вражають. Згідно звіту РПУ, в 2015 році щепленнями від туберкульозу було охоплено близько 30% населення, від коклюшу, дифтерії, правця – близько 27%, гепатиту В – 23,1%, гемофільної інфекції – 39,1%, корі паротиту та краснухи – 53, 4%. Щодо сумнозвісного поліомієліту, незважаючи надодаткову імунізацію, - всього 70,3%.Отже хвороби, які в переважній більшості цивілізованих країн, давно вважаються переможеними, ніяк не можемо побороти в Україні.

Не зжалилися чиновники МОЗу навіть над дітьми. Поки вирішували, хто та скільки «заробить» на тендерах, вакцинація дітлахів була паралізована. В результаті, станом на 1 липня 2016 року від туберкульозу було щеплено лише 11,5% дітей віком до 1 року, від поліомієліту – 39%, від кашлюку, дифтерії, правця – менше 2%, гемофілії – 4%. Страшні цифри, які яскраво демонструють вкрай цинічне відношення відповідальних осіб МОЗ України до власних службових обов’язків.

Отже, урядову програму імунізації населення від інфекцій зірвано. Сприятливі умови для спалаху в центрі Європи небезпечних епідемій створено. І хто за це відповів? Назвіть хоча б одного чиновника, якого було притягнуто до відповідальності. Жодного прізвища! Жодного покарання! Кругова порука в МОЗі вкотре продемонструвала свою ефективність. Сумніваюся в тому, що про катастрофічну ситуацію в сфері імунізації не доповіли Президенту та Прем’єру. Жодної реакції та рішення від них. Складно знайти цьому логічне пояснення.

Коли країна воює з російським агресором, дії чиновників МОЗу слід кваліфікувати не як мародерство, а набагато гірше. Це диверсія проти власного народу на користь ворога, який спить і бачить занепад України. Коли у нас є такі чиновники від охорони здоров’я, ворогам не потрібно засилати до нас диверсантів. На сьогодні маємо одне з перших місць в світі за темпами депопуляції населення та найвищий в Європі рівень загальної смертності. Наші діти віком до 1 року помирають вдвічі частіше, ніж в країнах ЄС.

Якщо у керівників держави залишилась хоч крапля сумління й елементарна людяність, вони мають негайно створити слідчу комісію та з’ясувати, хто конкретно винен в зриві імунізації. Винні мають бути покарані: звільнені з посад та притягнуті до адміністративної і кримінальної відповідальності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: вакцинация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.