9-я объяснительная записка или апофеоз абсурда

09 березня 2016, 19:06
Власник сторінки
Преподаватель Вуза
0
491
Демонстрация учебного комплекса на выставке

Дата: 4.03.2016. Очередная абсурдная придирка выходящая за границы здравого смысла

4.03.2016, на первой паре, во время проведения лабораторного занятия по дисциплине «Програмне забезпечення управляючих мікро-ЕОМ» в аудиторию 508 зашел зав. кафедрой с сопровождающими лицами из числа сотрудников кафедры. 

В это время на столе лежал Аппаратно-программный модуль, который используется в учебном процессе с 2008 года.

Зав. кафедрой дал указание доц. Смирновой Н.В. написать объяснительную записку по поводу использования ею на лабораторном занятии «електричного пристрою невідомого походження і призначення».

Смирнова Н.В. попросила зав. кафедрой составить акт, в котором зафиксировать факт использования «пристрою невідомого походження і призначення». Акт составлен не был.

Примечание: 1 пара начинается в 8:00 и заканчивается в 9:20. 

На написание объяснительной записки времени выделено не было, тем не менее, заведующим кафедрой до 9:00 был составлен акт об отказе Смирновой Н.В. писать объяснительную записку (см. фото). Спешка была такова, что фамилии подписантов указаны не в том падеже.

Все подписанты были прекрасно осведомлены о происхождении и назначении «електричного пристрою невідомого походження і призначення» (см. фото).

Вопреки здравому смыслу, стремление зав. кафедрой Смирнова А.А. найти очередной предлог для административного давления на доц. Смирнову Н.В. превращает кафедру в театр абсурда.

В настоящее время идет стремительный научно-технический прогресс в области IT-технологий и мобильных устройств в частности. 

Основой всех мобильных устройств: планшетов, смартфонов, мобильных телефонов, GPS, роботов, дронов и прочего являются микроконтроллеры, для изучения и программирования которых нами был создан целый учебно-методический комплекс.

В условиях жесткой борьбы ВУЗов за абитуриентов, каждый нормальный ВУЗ широко рекламирует свои достижения в науке, технике,  IT-технологиях, в средствах и методах обучения,  а также свою лабораторную базу.

Однако на кафедре ПЗИ идет обратный процесс: вместо того, чтобы развивать лабораторную базу и стимулировать преподавателей, которые могут, умеют и способны разрабатывать и создавать современное оборудование, эти преподаватели подвергаются унижению и административному преследованию.

Описанная ситуация органично вписывается в проводимую политику деградации качества высшего образования на кафедре ПЗИ.

С учетом сложившейся ситуации, у нас не остается другого выбора, как исключить Аппаратно-программный модуль из учебного процесса.



Завідувачу кафедри ПЗІ 

проф. Смiрнову О.А.


Доповідна записка

На виконання Вашого розпорядження від 04.03.2016 про надання пояснювальної записки про «використання мною під час лабораторного заняття електричного пристрою невідомого походження і призначення» доповідаю:

1. «Електричний пристрій невідомого походження і призначення» не є електричним пристроєм, оскільки в його складі відсутній блок живлення і навіть батарейка. Цей пристрій є таким же зовнішнім пристроєм ПК, як і звичайний флеш-накопичувач і підключається до ПК через роз'єм USB.

2. Про походження «Електричного пристрою невідомого походження і призначення» доповідаю наступне: цей пристрій розроблений доцентом В.В. Смірновим, виготовлений ним власноручно за його особисті гроші і в його особистий час в 2008 році.

3. Про призначення «Електричного пристрою невідомого походження і призначення» доповідаю наступне: цей пристрій називається «Базовий інтегрований апаратно - програмний модуль» (АПМ) і є складовою частиною навчально-методичного комплексу. АПМ призначений для програмування мікроконтролерних систем та виконання лабораторних робіт в рамках дисципліни «Програмне забезпечення управляючих мікро-ЕОМ».

4. Нагадую Вам, що Апаратно - програмний модуль використовується в навчальному процесі з 2008 року при вивченні дисципліни «Програмне забезпечення управляючих мікро-ЕОМ», що Вам добре відомо.

5. Нагадую Вам, що даний апаратно - програмний модуль щорічно, з 2008 року є експонатом виставок в дні науки в КНТУ и представляє науково-технічні досягнення кафедри ПЗ, що Вам також добре відомо.

6. Доповідаю, що Апаратно - програмний модуль є складовою частиною навчально-методичного комплексу, що закріплено в методичних вказівках щодо виконання лабораторних робіт з дисципліни «Програмне забезпечення управляючих мікро-ЕОМ».

Кожна лабораторна робота по цій дисципліні виконується студентами на емуляторі Proteus і / або на Апаратно - програмному модулі.

7. Нагадую Вам, що методичні вказівки з дисципліни «Програмне забезпечення управляючих мікро-ЕОМ», в останній раз (02.07. 2015 р.) затверджені одноголосним голосуванням на засіданні кафедри ПЗ. Протокол № 23 від 02.07. 2015 р. підписаний Вами.

Таким чином, виглядає досить дивним і незрозумілим Ваше розпорядження про надання чергового письмового пояснення (9-го за рахунком за останній час) щодо «електричного пристрою невідомого походження і призначення».


доц. кафедри програмування та захисту інформації Н.В.Смірнова 

4.03.2016                                                                     

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: КНТУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.