Письмо министру образования и науки Украины С.М. Квиту от 25.10.2015

13 лютого 2016, 11:16
Власник сторінки
Преподаватель Вуза
0
403

На заседании кафедры, после очередных выпадов в наш адрес я сказал зав.кафедрой, чтобы он перестал заниматься ерундой, или я буду писать жалобу в МОН. Был ответ: "Пишите". Я написал.

Міністру освіти і науки України С. М. Квіту
доцента кафедри Програмного забезпечення 
Кіровоградського національного технічного університету
Смірнова Володимира Вікторовича


Заява

Вельмишановний пане міністр, на підставі закону України «Про звернення громадян» та користуючись положенням статей 57 п. 3 і 78 п. 1 закону України «Про вищу освіту», звертаюся до Вас з метою довести до Вашого відома факти грубого порушення законодавства у сфері вищої освіти посадовими особами Кіровоградського національного технічного університету (КНТУ). 

У КНТУ створена специфічна схема, заснована на певних відносинах між студентами, окремими викладачами та завідувачем кафедри програмного забезпечення.

У рамках цієї схеми, студентам, які не відвідували заняття і контрольні заходи, та не виконали навчальний план, в обхід викладача, що веде дисципліну, завідувачем кафедри і комісіями, створеними деканом факультету виставляються заліки та позитивні оцінки. При цьому викладач до відома не ставиться. 

Студенти, які не виконали навчальний план, переводяться на наступні курси і потім отримують дипломи про вищу освіту.

«Незручні» викладачі, які не бажають брати участь у цій незаконній схемі, не ставлять фіктивні бали в журнал модульного контролю, не ставлять позитивні оцінки студентам, які не виконали навчальний план піддаються адміністративному тиску, оскільки оцінки, виставлені «незручними» викладачами, показують реальний стан справ у навчальному процесі.

Наприклад, «незручні» викладачі без всяких пояснень відсторонюються від ведення розроблених ними навчальних дисциплін, а на рівні проректора видається розпорядження, що порочить професійну честь і гідність викладача.

Специфічна схема, у рамках якої якість освіти прагне до нуля, а також шельмування викладачів і адміністративний тиск на них з боку посадових осіб університету, викликає моє здивування, глибоке неприйняття та обурення. 

Я переконаний, що така схема не відповідає ні національним, ні європейським стандартам вищої освіти, ні інтересам України, як європейської держави. 

Прошу Вас розібратися по суті даного листа і прийняти необхідні заходи, спрямовані на дотримання законодавства у сфері вищої освіти, та на захист професійної честі та гідності викладачів КНТУ. 


Сподіваюся на Ваше розуміння і підтримку.

  1. З глибокою повагою, 
  2. доцент кафедри 
  3. програмного забезпечення КНТУ                               Смірнов Володимир Вікторович
  4. 25.10.2015 р.


Следующая публикация: Приложение к письму на имя министра образования Украины от 25.10.2015


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: КНТУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.