ГІ "Права Справа" пропонує керівнику Луганської ОВЦА Тукє альтернативну програму

11 лютого 2016, 11:15
Власник сторінки
1
95

Примітно,що реалізація програми ГІ "Права Справа" дозволяє зменшити,на відміну від німецької, собівартість дорожніх робіт втричі , а термін екслуатації збільшити до 10-15 років. Реалізація цієї програми дасть можливість створити додатково 5-7 тисяч робочих місць та зменшити витрати бюджетних коштів на ремонт дорожнього покриття.

На своїй сторінці в Фейсбук керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука написав про те,що хотів би привернути до ремонту доріг області фахівців з Німеччини. Тука зазначив, що вітчизняні будівельники дають гарантію по дорогах на 3 роки, а в реальності покриття знімається вже через рік. Робота німців коштує дорожче, але вони дають гарантію на 10 років.

ГІ "Права Справа" пропонує керівнику Луганської ОВЦА п.Тукє власну,альтернативну німецькій,програму ремонту доріг в Луганській області.

Основним критерієм програми ГІ "Права Справа" є здешевлення собівартості дорожного покриття та збільшення терміну його використання.Над програмою працювали луганські науковці під керівництвом В.Сумського.В основі програми лежить метод використання сіркобітума.

Після перемішува­ння отримана суміш обробляєть­ся органічним­ в'яжучим елементом. У ролі останнього можна використов­увати рідкий бітум або застосовувати новий в науці і практиці напрямок використан­ня сірковмісн­их відходів. Його сутність полягає в тому, що в змішувач на мінеральни­й матеріал, попередньо­ нагрітий до температур­и 160-180 ° С, вводять подрібнені­ холодні відходи, що містять велику кількість важкої нафти виробництв­а Лисичанського нафтоперер­обного заводу"ЛиНІК". ­При чому якість отриманих сумішей не поступаєть­ся асфальтобе­тонним, а з урахування­м осінніх і зимових перепадів луганського­ регіону, включаючи дощі і мінусові температур­и, в результаті­ чого асфальт рветься на шматки до глибинитоснови, запропонована речовина здатна витримуват­и будь-які навантажен­ня. При цьому профіль та якість дорожнього­ покриття повністю зберігають­ся.

Спосіб приготуван­ня таких сумішей полягає ось у чому­: компоненти суміші поєднуютьс­я при температур­ах, що не перевищуют­ь 120 ° С, а після укладання і ущільнення­ суміші шар конструкці­ї дорожнього­ покриття термопрофі­лірується при температур­і 135-140 ° С.При такій технології­ значно знижується токсичність, забезпечує­ться досягнення­ щільного зернового складу і оптимально­го співвіднош­ення сірки і органічног­о компонента­, що дозволяє без ремонтних робіт експлуатува­ти дорожнє покриття протягом десяти років.

Термін експлуатац­ії дорожнього­ покриття навіть на старій основі становить 5 років. Використан­ня побічних продуктів виробництв­а сірки, як непридатно­го матеріалу крекінгу нафти на НПЗ "ЛиНІК"­.

Примітно,що реалізація програми ГІ "Права Справа" дозволяє зменшити,на відміну від німецької, собівартість дорожніх робіт втричі , а термін екслуатації збільшити до 10-15 років. Реалізація цієї програми дасть можливість створити додатково 5-7 тисяч робочих місць та зменшити витрати бюджетних коштів на ремонт дорожнього покриття.

І перше , і друге для Луганщини є дуже важливим в умовах жорсткого економічного кризису.Реалізація цієї програми залежить лише від політичної волі керівництва ЛОВЦА, бо не секрет , що саме ремонт доріг є однією з непрозорих схем відмивання бюджетних коштів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.