Поїзди стають розкішшю

13 лютого 2015, 10:38
Власник сторінки
журналіст, редактор, PR-спеціаліст
0
122
Поїзди стають розкішшю
Квитки стануть на 20% дорожче. А про комфорт лише мріємо.

Вартість квитків на залізниці знову зростає. А чи підвищується якість послуг? Не свіжа білизна, куріння в тамбурах і хамство провідників. За що платити?

Хто з нас не любить подитився у вікно нічного потяга, поміркувати про сьогодення, випити з тимчасовими спільниками по купе склянку чаю, погомоніти про "ситуацію в країні" і за жизнь. Справжня романтика. Я теж люблю. Єдине, що бентежить - це квиточки. Останнім часом поїздки в купейних вагонах стали розкішшю, я особисто бабусь, пенсіонерок там давненько не бачила, ясно, що то їм не по кишені. Так ось зараз квиточок до Львова туди й назад - виклади "п’ятихатку". Пішла інформація, що ще на 20% підростуть, куди ж далі? 
Ну добре, кількість перевезень скоротилася, квитки дорожчають... А послуги, їх якість... Як із цим бути. Історія кількох днів. Намагалася сісти у потяг о дев’ятій вечера на одній із станцій з малою дитиною, чумаданом, все як має бути. Так дядя-провідник проспав і не відкрив вагон. Довелося лізти через сусідній. Хотіла йти до начальника потяга скаргу писати, пожаліла в останній мент - з роботи кишнуть, а часи зараз нелегкі.
Потім ще - у вікнах завжди свище вітер, якого б класу і року випуску не був вагон. Білизна інколи буває не дуже свіжа, що видно неозброєним оком, і не має маркування. Прирікання з "хазяїном вагону" тривають дуууже довго, вони стоять на своєму, що нічого не знають, їм так видали. Але це брехня, як пакували "вторічку" так і пакують, сорому не відаючи.
Третє - в туалетах не завжди блищить чистота, інколи на весь шлях не вистачає у них паперу.
В тамбурах палити заборонено, але за невелику суму провідники порушувати правила дозволяють. При чому платиш один раз, а куриш поки не попухнуть вуха. І, до речі, самі провідники частенько покурюють.
Ну, те, що влітку парілка у купе, а взимку буває холодно спати - не секрет. 
Переконана, кожен пасажир зможе додати ще кілька пунктів із власних пригод.
То за що доплачувати, власники заводів-пароходів?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: залізниця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.