Жила-була принцеса...

26 грудня 2014, 20:21
Власник сторінки
журналіст
0
158
Жила-була принцеса...

Репертуар Криворізького академічного театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка поповнився ще однією казкою «Жила-була принцеса…», режисер-постановник Андрій ІВАСІХ. Візуальні ефекти, яскраві декорації, освітлення, екран, що проектує – Кривий Ріг такого ще не бачив!

21 грудня у день прем’єрного показу казка почалася з театральної каси  – на виставу «Жила-була принцеса…» стояла черга за квитками!  А далі  маленькі  глядачі впродовж години майже не відривали погляду від сцени, слідкуючи за перетворенням вередливої, погано вихованої принцеси на лагідну, добру та розумненьку дівчинку.

-  Дитина, коли дорослішає, тим більше, коли живе у підвищених умовах комфорту, не обділена увагою  великої кількості люблячих родичів, - розповів про ідею створення казки Андрій ІВАСІХ, який презентує уже третю казкову виставу, - стає більш розпещеною,  вередливою, основні життєві цінності ще не усвідомлені… Це взагалі одна з дитячих проблем у певному віці. Але все вирішується, так би мовити, лікується, придбанням життєвого досвіду. Тобто, дитина сама повинна усвідомити, що такою бути не можна, не буде друзів, ніхто не прийде у разі необхідності на допомогу. Мені не хочеться робити казки виключно для дітей. Батьки, які приходять на виставу, теж повинні отримувати задоволення від перегляду. Є деякі речі,  які їм необхідно зрозуміти ще раз.

Дорослі з подивом упізнавали в казкових персонажах улюблених, досвідчених акторів театру. У ролі фрейлін принцеси були задіяні видатні акторки Людмила МЕЛЬНИКОВА, Наталя СОКОЛОВСЬКА, Катерина СМИРНОВА-БАЛАГУРА, Ірина ДАНКО-ЧЕРНОМОРЧЕНКО.  Дуже цікавий образ Повелителя часу створив Михайло МЕЛЬНИКОВ, якого більшість знає, як режисера  вистав «Нічого собі квартирка», «Тартюф» та інших. Тетяна ПЛУЖНИК якнайвдаліше продемонструвала красу і величність королеви лісу Тари, момент її появи був просто вражаючим. Зворушливим, пластичним вийшов Ляльковод у виконанні Віталія БЕЗНОСЕНКА. Задіяли навіть голос чудового актора Володимира БЕЗДОМНІКОВА для створення образу людоїда. Балет, реалістичні сцени бою завдяки творчому, нестандартному підходу хореографа Юлії ТАЛИШЕВОЇ привертали увагу як дітей, так і їх батьків.  

Поєднання різновікових категорій акторів виявилося дуже вдалим. По всьому було видно, що до створення вистави творчий колектив  готувався ґрунтовно і серйозно. Вийшла казка, яка буде актуальною не тільки під Новий Рік.

- Ми працюємо по максимуму,  - переконує Андрій Івасіх, - йдемо за часом, використовуємо обладнання на всі 100. В усякому разі, гості нашого міста, навіть з Києва, стверджують, що подібного ще не бачили.  Хочеться, щоб люди приходили в театр, щоб театральне мистецтво, наше мистецтво дарувало глядачам духовну втіху, було затребуваним.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: театр,Кривий Ріг,прем'єра,вистава,казка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.