Тиждень епічної ганьби Путіна

12 серпня 2024, 16:11
Власник сторінки
експерт, політолог
0
2531
Тиждень епічної ганьби Путіна

Рік тому в матеріалі «Остання осінь Путіна» я написав, що осінь-2023 стане останньою осінню цього російського керманича на посту президента РФ.

«Руйнівний імперський рашизм, який Путін дбайливо культивував у Росії майже чверть століття, ось-ось знищить свого креатора. На 100% гарантовано знищить політично. І майже на 100% - фізично, враховуючи деструктивний потенціал цього створіння та традиції вирішення політичних криз в Росії із фізичною ліквідацією перешкод-керманичів».

Тиждень, що минув з моменту вторгнення наших військ у Курську область 6 серпня, й запустив вирішальну фазу того самого 100% гарантованого політичного знищення Путіна як президента Російської Федерації.

Раніше тільки Ваш покірний слуга та ще дуже обмежене коло людей, яке професійно займаються вивченням ситуації в сучасній Росії достеменно знали, наскільки крихка та неефективна вся ззовні така потужна російська державна машина-махина, яку Путін дбайливо створював чверть віка.

А після того, як наші Сили оборони продемонстрували наочно нездібність Путіна та його вертикалі влади запобігти неочікуваній атаці на російську територію, організувати ефективний спротив, забезпечити безпечну евакуацію свого населення від нового фронту війни у самій РФ  – це побачив весь світ.

Відкрию Вам ще один секрет полішинеля: нинішній хазяїн Кремля успішно побудував величезну монолітну конструкцію на горі з самим собою – такий собі путінський колосс. Яка не здатна гнучко, ефективно і у стислі терміни відповідати на неочікувані серйозні виклики. Це весь світ побачив рік з невеликим тому – під час заколоту Пригожина. Але тоді все закінчилось за декілька днів. І тодішні хаос та безпорадність серед керівництва Росії, зникнення в найгостріший момент заколоту Путіна з публічного простору та інші ганебні речі у світі вже забулись.

Але тепер не те, що кожен день, а кожна година перебування тисяч наших солдатів на російській землі, їхні успішні дії проти ворога, будівництво нашими військовими укріплень і готовність довго тут воювати руйнують всю систему міфів, яку зусиллями російського президента та його оточення два десятка років вбивали (й успішно вбили) у голови «простих росіян».

Її фундамент – максимальне цинічне та перекручене використання історії «Великої отєчественної войни» і намагання за допомогою цієї субстанції сформувати у свідомості сучасних росіян картини справжньої реальності. А також й моделей реагування на події у цій реальності. Недаремно російські влада і пропагандисти не знайшли нічного кращого, ніж висвітлювати дій українських військ у Курській області за аналогіями з битвою на Курській дузі часів тієї самої «Великої отєчественної войни».

Та щось не клеїться – під бравурні доповіді про те, як вдалось зупинити атаки українців, наші бійці з’являються у все нових місцевостях Курської області, а десятки тисяч мешканців все нових районів Курщини втікають у тил.

Відповідно до цієї системи міфів Путін часів «СВО» - це Сталін 2.0. Такий же далекий, мудрий та геніальний. Який по праву пишається тим, що з часів закінчення Другої світової чобіт іноземного солдата не ступав на російську землю. І кожен росіянин у державі Путіна знаходиться під залізобетонним захистом міцної та непереможної другої армії світу.

І ось ця система міфів руйнується просто зараз. Руйнується дуже швидко і у режимі нон-стоп з кожним часом перебування українських військ та їхніми успішними діями там, безпорадністю дій російських влади та військових та втечею десятків тисяч мешканців прикордонних населених пунктів.

Цей процес надовго не затягнеться. А отже, повторюю свій прогноз майже річної давнини – восени цього року президента РФ В.В.Путіна уже не буде. Як мінімум, не буде політично - у якості фігури №1 російської політсцени. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.