Знайдено протидію КАБам?

11 серпня 2024, 18:59
Власник сторінки
Політолог
0
59

Служба безпеки України вдарила по складах русні

 Операція наших військових в Курській області вже може вважатись успішною, тому що таки вдалось зайняти значну територію, а також відволікти значні сили росії, особливо авіацію, яка намагалась застосовувати до 200 КАБів на день, а от на сході цих ударів поменшало. І це дало змогу зупинити просування росіян на Донеччині. Я вже неодноразово наголошував, що в разі знайдення «рецепту» боротьби з КАБами українське військо нарешті зможе не тільки зупинити російський наступ, а й реально почати відкидати ворога з нашої території. І судячи по всьому рецепт знайдено і вже задіюється…

В першу чергу це насичення ЛБЗ засобами ППО, щоб максимально убезпечити наші частини на лінії фронту. Саме на донецькому та харківському напрямку щільність ударів знизилась майже вдвічі, а на курському напрямку хоч достатньо велика, але на щастя дуже не точна, бо літаки не можуть наближатись через можливість ураження і не мають точних координат.

Ефективна робота РЕБ з нашого боку  це друга фішка і новий тренд. Саме на курському напрямку вперше Україна застосувала масоване використання РЕБ-систем для фактичного виключення зв’язку супротивника. І це спрацювало, КАБи в 70 відсотків випадків не влучають по наших позиціях, а в 20 відсотках випадків попадають по своїх територіях.

І є третій фактор, який найбільше лякає росіян, українці почали вираховувати місця зберігання КАБів і бити по них. Найсвіжішій випадок – удар по місцю зберігання КАБів на аеродромі Липецьк-2 Службою безпеки України. Станом на сьогодні це мінус 700 КАБів, які знищено новітніми дронами СБУ. Виходячи з розвідданних є як мінімум 7 подібних місць зберігання КАБів у зоні доступності наших дронів і з вихідних росіяни там намагаються підсилити ППО. Але як кажуть російські ТГ-канали, поки що шанси на можливий захист від ударів України менший з 5 відсотків.

Спостерігаємо за ситуацією 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.