Відплата неминуча

08 липня 2024, 17:50
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
Відплата неминуча

Після сьогоднішньої масштабної атаки рф по території України, можна зробити лише один і простий висновок, росії немає місця в ООН та інших міжнародних установах.

Вранці 8 липня російські війська влаштували ракетну атаку по Києву. Уламки ворожих цілей впали у кількох районах столиці, завдавши руйнувань. Суттєвих пошкоджень зазнав і один з корпусів дитячої лікарні "Охматдит".

Дитяча лікарня "Охматдит" у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно дитяча лікарня. "Охматдит" врятував та повернув здоров’я тисячам дітей", – наголосив глава держави.

"Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить", – зазначив Зеленський.

Росія завжди вдавалась до військових злочинів, які включають атаки на цивільні об'єкти, порушення прав військовополонених, використання заборонених видів зброї, систематичне насильство проти мирного населення, примусове переміщення людей та підтримку місцевих бойовиків для скоєння злочинів. Ці дії є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права і привертають увагу міжнародних правозахисних організацій.

Одним з найяскравіших прикладів є дії Росії в Сирії. Російські військові, підтримуючи режим Башара Асада, неодноразово вдавалися до жорстоких і невибіркових атак на цивільне населення. Використання хімічної зброї, авіаудари по лікарнях та школах, руйнування інфраструктури - все це є частиною військових злочинів армії росії. Така безвідповідальна та варварська тактика не лише погіршує гуманітарну ситуацію, але й підриває міжнародну стабільність, створюючи нові осередки напруженості та конфліктів.

Подібні дії Росія здійснює і в Україні. Невибіркові атаки на цивільне населення, лікарні та іншу критично важливу інфраструктуру стали звичними методами російської військової тактики. Напади на житлові будинки, школи та лікарні, як наприклад, сьогоднішній обстріл дитячої лікарні «Охматдит», свідчать про абсолютну зневагу до норм міжнародного гуманітарного права та прав людини. Ці атаки призводять до численних жертв серед мирного населення, спричиняють гуманітарні кризи та дестабілізують регіон.

Після сьогоднішньої масштабної атаки рф по території України, можна зробити лише один і простий висновок, росії немає місця в ООН та інших міжнародних установах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.