"Загроза демократії: російський проєкт "псевдовиборів" республіки Україна

13 травня 2024, 15:01
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
72
 Загроза демократії: російський проєкт  псевдовиборів  республіки Україна

Підозри щодо зв'язків між організаторами цих "псевдовиборів" та російськими інтересами підкріплюються різними доказами, включаючи зв'язки між деякими учасниками цих структур.

Представники так званого "народовладдя" оголосили про намір провести 26 травня року свої власні "псевдовибори" президента Республіки Україна. Цей крок викликає обурення та серйозні підозри щодо їхніх інтенцій та справжніх мотивів.

Спроби влаштувати альтернативні вибори найвищого посади в країні є вкрай небезпечними для демократичних засад та правової стабільності. На перший погляд, вони можуть видаватися як вияв демократії та народовладдя, проте насправді, це лише імітація і порушення закону.

Зважаючи на геополітичний контекст та історію відносин між Україною та росією, існує серйозна підозра, що "псевдонародовладдя" може бути проєктом росії з метою розхитування ситуації в Україні та підірвання її демократичних інститутів.

росія вже використовувала подібні методи впливу в інших країнах, де спробувала змінити керівництво чи підірвати демократичні процеси. Створення альтернативних структур влади, може бути частиною стратегії російського впливу на Україну.

Підозри щодо зв'язків між організаторами цих "псевдовиборів" та російськими інтересами підкріплюються різними доказами, включаючи зв'язки між деякими учасниками цих структур та російськими політичними фігурами та організаціями.

Одним із таких фігур є кандидат на вибори псевдореспубліки, мешканець м. Дніпра, Дмитро Ребристий, друг псевдодержави та засновника цієї ідеології Анатолія Балахніна, який зараз перебуває в ув’язнені за спробу державного перевороту. На даний час Дмитро Ребристий перехопив ініціативу щодо подальшого розвитку псевдоутворення, яке не має жодного юридичного підґрунтя, а лише відповідальність за присвоєння владних повноважень та порушення конституційного ладу.

Крім цього, у минулому році активісти, як вони себе називають депутати т.зв. «Львівської міської ради» на чолі із самооборонним головою т.зв. «ЛМР» Сергієм Бугайцем, намагались потрапити до сесійної зали Львівської міської ради для проведення своєї сесії та заявити про нелегітимність діючого мера Андрія Садового. Так, Дмитро Ребристий, особисто курував вказану акцію, з метою захоплення державної установи. Чи діє Дмитро Ребристий на користь Кремля? Думаю - так, це аж ніяк на користь української держави у військовий час.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: народовладдя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.