Віталій Герсак: для України важливий досвід США в питаннях адаптації ветеранів

29 лютого 2024, 21:22
Власник сторінки
Політолог, аналітик, Тік Ток блогер
0
128
Віталій Герсак: для України важливий досвід США в питаннях адаптації ветеранів

Про важливі ініціативи

Участь у конференції «Дієва ветеранська політика для України: міжнародний досвід та план дій» подарувала мені знайомство з ветераном АТО, учасником російсько-української війни, що триває, головою @ГО «Вільні та вірні», підполковником @Віталій Герсак. 

 

Його виступ особисто мене запам’ятався завдяки тому, що це був погляд і думка саме ветерана війни про те,  чому політика держави у ставленні до цієї швидко зростаючої соціальної групи нашого суспільства кульгає і що, на думку ветеранів, потрібно робити, щоб виправити ситуацію. Правда, на останнє Віталій Герсак вже дав свою відповідь, адже  саме громадська організація «Вільні та вірні», яку він очолює, в партнерстві з @Інститутом демократії та розвитку «Політа» та  @ГО «US-Ukrainian Activists» виступила ініціатором  міжнародного проєкту з адаптації американського досвіду ветеранської політики до українських реалій. 

 

Виступи учасників конференції переконали мене в тому, що нам таки є чому повчитись у американської сторони, а також в тому, що варто спільно з міжнародними партнерами, а не самотужки, шукати відповіді на нові виклики ветеранської політики. 

 

Саме тому американські та українські експерти продовжать співпрацю, результатом якої стане розробка  Плану дій з адаптації досвіду ветеранської політики США до українських реалій. Цей план разом буд представлено на черговій міжнародній конференції у Вашингтоні, після чого його дадуть на ознайомлення та розгляд конгресменам США та українському уряду. 

 

Бажаю успіху Вітаю Герсакові та його команді,  а також  чекаю на результати проєкту.  Бо наші ветерани заслуговують на повагу, якісну підтримку та належну соціальну адаптацію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.