звернення

13 січня 2024, 11:29
Власник сторінки
0
12

Я, ПЕШКО АНАТОЛІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ- ЗВЕРТАЮСЯ ДО ВСІХ КЕРІВНИКІВ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ, ЩОБ ВОНИ ПОЧУЛИ НАШ КРИК ДУШІ! ЯКЩО ВОНИ НЕ ПРИПИНЯТЬ МОБІЛІЗАЦІЮ МЕХАНІЗАТОРІВ, КОМБАЙНЕРІВ, ТРАКТОРИСТІВ АГРОПІДПРИ

 

Голові Верховної Ради України

Стефанчуку Руслану Олексійовичу

01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5.                                                                                infzapyt@rada.gov.ua

 

 

                             Шановний Руслане Олексійович!

         На імя голови ВСГО «Народна рада» України, Академіку та Першому Віце-Президента Академії економічних наук України Пешко Анатолія Володимировича надійшов лист від генерального директора ТОВ «Надбужжя плюс» Яремчук Я.П. з проханням захистити законні права та інтереси ТОВ при проведенні мобілізації працівників  сільського господарства та не допустити знищення агропромислового комплексу України.

      Звертаюся до Вас з криком душі та прошу Вас зупинити бездумну та злочинну мобілізацію працівників сільського господарства, оскільки при подальшій мобілізації працівників сільське господарство залишиться без робітників та буде повністю знищене.

     Такі засоби праці, як машини (трактори, комбайни, автомашини тощо) та створення машинно-тракторних станцій обумовлюють проблему механізаторських кадрів в сільському господарстві, оскільки у найкоротший термін вимагають масової підготовки селян фахівців механізаторських професій. 

         У зв'язку з величезним дефіцитом механізаторів господарствам сільської місцевості необхідно щорічно поповнювати їх склад на 50-60 %, саджаючи за кермо нових людей, котрих потрібно навчати елементарним навичкам управління машинами та догляду за ними в процесі роботи.

                Для навчання механізатора для виконання посіву, обробці ґрунту, внесення засобів захисту рослин потрібно не один рік. У результаті, значна кількість трактористів навіть не знає як завести трактор, який їм заводять для того, щоб вони виїздили в поле.

      Стан забезпечення потреб сільськогосподарського виробництва працівниками за освітою та стажем роботи залишається незадовільним. Шлях прискореної підготовки фахівців зумовлює їх низький професійний рівень і неспроможність належним чином обслуговувати сільське господарство.

    Таким чином, призиваючи на військову службу під час мобілізації, на особливий період механізаторів, село залишається без фахівців, які пройшли агротехнавчання, мають спеціальну сільськогосподарську освіту та вміють обробляти землю сучасними методами, виконувати сільськогосподарські роботи механізованими засобами, необхідні для отримання врожаю сільськогосподарської продукції і забезпечення продовольчої безпеки держави, що врешті призведе до голоду в країні.

      Призов на військову службу механізаторів є підривом продовольчої безпеки країни та знищенням сільськогосподарського виробництва в цілому, що  в свою чергу може призвести до голодних бунтів по всій території країни тому що посадові особи, які дають та посадові особи які виконують завідома незаконні накази по мобілізації працівників сільського господарства, яких і так залишилось вкрай обмаль по суті підіграють ворогові знищуючи єдину галузь, яка дає можливість мільйонам українських сімей  хоч якось виживати підчас страшної війни, а держава втратить чи не єдине джерело доходу за рахунок якого фінансується армія, охорона здоров’я та інші соціальні виплати.

        Проводячи бездумну мобілізацію працівників сільського господарства  держава втратить власну продовольчу безпеку, що не уможливить подальшу оборону країни.

        При подальшому знищенні сільського господарства наші оборонці прийдуть зі зброєю в руках в кабінети чиновників, які допустили голод для їхніх сімей  і тоді не будуть розбиратися хто віддавав, а хто виконував злочинні накази, що призвели до голодної смерті їхніх близьких, а будуть судити їх по законам військового часу і від їхнього суду не зможе сховатися жодний хто допустив таке злочинне та безвідповідальне знищення продовольчої безпеки країни та голодну загибель мільйонів дітей, жінок та людей похилого віку.

       Держава нібито надала можливість бронювання працівників сільського господарства, але в реальності подання про бронювання працівників розглядаються місяцями, а коли приходять накази про бронювання, то працівники вже давно мобілізовані і  накази нікому уже непотрібні. Тобто держава створила видимість турботи про сільське господарство, а насправді всіма своїми діями знищує його, мобілізуючи працівників сільського господарства в той час, коли діти чиновників спокійно гуляють по дорогим ресторанам. Для них мобілізація не проводиться тому, що вони «дуже важливі для забезпечення життєдіяльності держави» на відміну від простих роботяг, які вирощують хліб та за рахунок яких вони жирують.

    Товариство з обмеженою відповідальністю «Надбужжя Плюс» просить Вашої допомоги у питанні надання відстрочки від мобілізації працівників які задіяні в процесі вирощування сільськогосподарських культур та працюють одночасно на декількох сільськогосподарських машинах а саме:

 

     Пастух Дмитро Васильович 1976 р.н. самостійно забезпечує дружину та трьох дітей працює на тракторах МТЗ-1221, МТЗ-82, які агрегатуються сівалками для посіву сільськогосподарських культур, агрегатами для обробки та підготовки грунту для посіву (культиватор, плуг, борони, котки), комбайн зернозбиральний New Holland CSX 7080 мобілізований  09 січня 2024 року;

 

    Небесний Ігор Володимирович 1976 р.н. забезпечує дочку школярку та сина студента, працює на тракторах МТЗ-1221, МТЗ-2022, які агрегатуються з сівалками для посіву сільськогосподарських культур, агрегатами для обробки та підготовки ґрунту для посіву (культиватор, плуг, борони, котки), комбайн зернозбиральний New Holland CR 8.80, автомобіль Газель. екскаватор Елексі,  екскаватор Борекс, на автомобілі КАМАЗ повістка на відправку на 26 січня 2024 року;

 

     Ковалишен Олександр Іванович 1966 р.н.(58 років, людина з великою кількістю хронічних захворювань) нещодавно пережив важку втрату, трагічну загибель єдиного сина та перебуває у важкому психологічному стані, самий відповідальний тракторист, який забезпечує посівну та зерно-збиральну кампанію,  працює на тракторах ХТЗ 242,  МТЗ-892 які агрегатуються з сівалками для посіву сільськогосподарських культур, агрегатами для обробки та підготовки ґрунту для посіву (культиватор, плуг, борони), прицепний оприскувач (для внесення засобів захисту рослин) , автомобілях КАМАЗ, МАЗ повістка на відправку на 26 січня 2024 року;

 

       Танасійчук Василь Миколайович 1970 р.н., син якого з перших днів війни захищає Україну спочатку під Києвом, а тепер на сході країни працює на тракторах Нью Холанд, МТЗ-82, які агрегатуються з сівалками для посіву сільськогосподарських культур, агрегатами для обробки та підготовки ґрунту для посіву (культиватор, плуг, борони, компактоматор). Самохідний оприскувач «Технома» (для внесення засобів захисту рослин),  автомобіль Камаз, єдина людина, яка працює  на оприскувачі з шириною захвата більше 30 м. повістка на відправку на 26 січня 2024 року;

 

       Усатюк Олексій Олексійович 1986 р.н. самостійно забезпечує двох дітей школярів , дружину та мати інваліда працює водієм телескопічний навантажувач JCB,  телескопічний навантажувача Мерло, які задіяні в процесі посіву для завантаження мінеральних добрив та насіння  на автомобілі САЗ та завантаження сівалок при посіві та у процесі доробки та зберігання зерна протягом року,єдина людина в господарстві , яка на протязі багатьох років самотужки навчилася працює на дуже складних механізмах   повістка на відправку на 15 січня 2024 року;

 

       Козло Ігор Петрович 1974 р.н. забезпечує доньку школярку та студентку, доглядає матір похилого віку працює водієм автомобіля Камаз, Зіл-130дані автомобілі задіяні в процесі посіву, збирання, зберігання та доробки урожаю протягом року,  на тракторах МТЗ-89, МТЗ 1221, автомобіль Газель використовується для надання послуг по безкоштовному похованню померлих жителів сел Чернятка та Хмарівка , автомобіль Рено  повістка на відправку на 26 січня 2024 року;

 

       Бурбенко Вадим Петрович 1993 р.н. єдиний працівник чоловічої статті на насіннєвому заводі який здійснює ремонт та експлуатацію усіх механізмів та є оператор двох зернових газо-сушильних установок, оператор двох різних по конструкції зерноочисних машин, оператор стрічкових конвеєрів, оператор навантажувальних установок, оператор протруювачів насіння мобілізований 10 січня 2024 року;

 

  

                Таким чином з дев’яти останніх механізаторів підприємства ви хочете забрати сім. Дві людини, не в змозі будуть забезпечити сто відсоткову роботу підприємства. Таким чином підприємство можна зразу вважати закритим. Це не мобілізація, це - державний злочин, який веде до повної зупинки агарного підприємства і викличе продовольчий голод в Україні. 

                При мобілізації вказаних працівників робота підприємства буде повністю зупинена, посівну компанію 2024 і подальших років буде повністю припинено у зв’язку з неможливістю замінити мобілізованих працівників на інших, так як в регіоні відсутні працівники відповідних подібних спеціальностей тому, що всі кваліфіковані працівники мобілізовані раніше або виїхали за межі України.

   Зрив посівної компанії 2024 року потягне невиконання підприємством договору від 25 липня 2022 року № М/11-03/47ДСК  про виконання мобілізаційного завдання (замовлення), та повного банкрутства підприємства при якому втратять роботу та заробіток близько 50 сімей працівників оскільки підприємство є єдиним роботодавцем на території сіл Чернятка та Хмарівка при цьому більше тисячі пайовиків втратять дохід від орендної плати за користування земельними паями, який підприємство щорічно сплачує своїм пайовикам, а відповідно не будуть сплачені податки до бюджетів різних рівнів  у сумі більше двадцяти мільйонів гривень.

    При настанні вказаних подій в селах Чернятка та Хмарівка Гайсинського району Вінницької області вибухне соціальна катастрофа,  яка по настроям людей може перерости в акції протесту з перекриттям автомобільних доріг місцевого та національного значення таких як Київ-Одеса та Стрій-Кропивницький та залізничних колій.

    Описана ситуація з призовом працівників сільського господарства відбувається по всій країні та є проблемою національного масштабу.

     З метою недопущення безвідповідального знищення підприємств сільського господарства та недопущення холодних бунтів по всій державі просимо  Вас посприяти у вирішенні питання мобілізації працівників підприємств сільського господарства шляхом внесення змін до постанови КМУ від 27.01.2023 р. № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час».

      А саме заборонити мобілізацію працівників відносно яких подані пропозиції щодо бронювання до видачі  наказів Міністерством економіки України про надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації або про відмову про надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. Таким чином буде прибрана прогалина в законодавстві на підставі якої працівників сільського господарства умисно мобілізують в період між тим коли закінчилась відстрочка та розглядом подань про надання нової відстрочки.

    Також потребує перегляду норма про бронювання  50% відсотків від кількості військовозобов’язних працівників оскільки вона створює прецедент, що протягом року не залишиться один працівник який підлягає бронюванню всі інші будуть мобілізовані, було б доцільніше прив’язати кількість працівників які підлягають бронюванню до площі земель які перебувають в обробітку підприємства у пропорції один працівник на сто гектарів землі.

 

 

 

        З повагою,

 

Голова Всеукраїнської Спілки

Громадських організацій «Народна рада» України,

Академік та Перший Віце-Президент                                    

Академії економічних наук                                                     А.В. Пешко

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.