Як хакери СБУ відкрили очі росіянам

01 січня 2024, 21:06
Власник сторінки
Кандидат історичних наук, політичний експерт
0
2157
Як хакери СБУ відкрили очі росіянам

В новорічну ніч в ряді російських регіонів можна було побачити дійсно правдиве звернення Путіна.

В новорічну ніч в ряді російських регіонів можна було побачити дійсно правдиве звернення Путіна, в якому він говорив про величезні втрати росіян, збільшення мобілізації, провали т.зв. "спецоперації" тощо.

Справа в тім, що хакери, які ймовірно мають відношення до СБУ, зламали російського інтернет-провайдера "Сибирский медведь". Тому, в семи регіонах РФ замість реального звернення Путіна дивилися інше відео, яке за допомогою нейромережі та інших сучасних технологій також можна вважати реальним. Тим паче, що навідміну від казок, які розповідав реальний Путін (чи його двійник), у відео, яке запустили українські хакери, був озвучений реальний стан речей в Росії і на т.зв. "спецоперації": багатотисячні втрати російської армії та майбутні жертви російських окупантів, колосальні витрати на війну, важкий тягар війни проти України, зростання міці сил оборони України і т.д.

Таке "привітання" російського президента було корисно подивитись простим росіянам, адже воно дає змогу задуматись над реальним станом речей й хоча б частково уявити ті масштаби катастрофи до якої рухається Росія. Адже за майже 2 роки війни ще досі мільйони росіян знаходяться в паралельній реальності, яку їм малюють кремлівські ЗМІ, де ЗСУ майже розгромлені, знищено тисячі натівських танків, а Росія навчилась обходити санкції.

Хоча, й тим росіянам, які вже відкрили очі на події в Україні (а їхня кількість поступово зростає), не було також зайвим подивитись це відео. До речі, не так важливо, чи побачили деякі росіяни підробку звернення Путіна - головне, що вони почули правильні месседжі. 

Окрім того, ця кібер-спецоперація вкотре показала, що фахівці з українських спецслужб можуть паралізувати роботу російських інтернет-ресурсів, заволодіти цінною інформацією з них та зламати практично будь-який сайт, сервер чи мережу.

Отже, ця подія ще раз довела, що Україна успішно протистоїть ворогові на всіх фротнах, в тому числі, й інформаційному. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.