Байден відкидає план допомоги Ізраїлю без допомоги Україні

01 листопада 2023, 13:36
Власник сторінки
ЮристOnline Gambling
0
4
Gambling Regulations

Президент США накладе вето на законопроєкт про надання допомоги лише Ізраїлю, без підтримки України, заявили в Білому домі. У Сенаті також висловлюють сумніви щодо пропозиції Палати представників.

Демократи і республіканці в Сенаті США висловили сумніви щодо плану республіканців Палати представників надати Ізраїлю допомогу в розмірі 14,3 мільярда доларів за рахунок скорочення фінансування Податкового управління і без одночасного надання допомоги Україні. Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, виступаючи перед журналістами у вівторок, 31 жовтня, вказав на необхідність включення до законопроєкту заходів щодо чотирьох регіонів - України, Ізраїлю, Тайваню і кордону США з Мексикою.

Зі свого боку лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер назвав представлений у Палаті представників законопроєкт "несерйозною пропозицією". Якщо його ухвалить нижня палата, то під час надходження до Сенату він не матиме жодних шансів, заявив він журналістам.

Білий дім: Байден накладе вето

У Білому домі повідомили, що президент США Джо Байден накладе вето і відмовиться підписувати цей документ, навіть якщо він пройде голосування в обох палатах і опиниться на його столі. "Цей законопроєкт поганий для Ізраїлю, для Близького Сходу і для нашої власної національної безпеки", - цитує Reuters слова представника адміністративно-бюджетного управління Білого дому.

Очікується, що республіканці в Палаті представників схвалять законопроєкт найближчими днями.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.