Неправдиві звинувачення росії про виготовлення Україною "брудної бомби".

27 жовтня 2022, 13:46
Власник сторінки
0
64

Насправді весь набір «доказів» про, чи то ядерну, чи «брудну» бомбу, потрібний лише для того, щоб виправдати погрозу справжнім ядерним вибухом росіян.

Нарешті озвучено справжню причину раптової «міжнародної занепокоєності» Шойгу: Росія прямо шантажує використанням тактичної ядерної зброї в Україні.
Бо вчора було не зрозуміло, про що там торочив Шойгу міністрам оборони країн Західної Європи та США. МЗС Росії навіть поширило по своїх посольствах в Африці, Індії та навіть Канаді однаковий твіт про ці незрозумілі перемовини.
Міністри ЄС та США “аргументам” Шойгу не повірили і випустили про це спільну заяву, суть якої проста: вигадки Росії  про брудну бомбу, яку нібито готує Україна – маячня.
Після цього дипломатичного провалу, Росія вирішила йти ва-банк: оприлюднити перед закордонними військовими аташе “докази” підготовки Україною чогось страшного “ядерного”. Та виглядає так, що Росія вирішила лякати одразу всім, що містить слово “ядерний” в Україні: від незбагаченої та ще не добутої уранової руди, до радіоактивних елементів у вимірювальних приладах.
Ми ще навесні пояснювали абсурдність звинувачень у “брудній бомбі”, коли минулого разу Росія пробувала просувати цю тему. Суть пояснень проста – ніхто ніколи не використовував “брудної бомби”. Брудна бомба – це міфічна зброя, грубо кажучи прив’язаний до вибухівки радіоактивний матеріал, який під час вибуху має розпилиться і заразити певну територію. Моментально велику кількість противника брудна бомба не вбиває, то ж користі для ВСУ не становить. Заражати власну територію Україні недоцільно.
Всі розрахунки її потужності та наслідків – чисто теоретичні. Жодних доказів несанкціонованого поводження з радіоактивними матеріалами чи відходами представлено Росією не було. Хоч окупанти пробували змусити робітників захопленої ЗАЕС “визнати” підготовку такої бомби. МАГАТЕ офіційно підтвердило, що порушень в поводженні чи  збагачень урану/плутонію, для використання в зброї в Україні не ведеться. 
Насправді весь набір «доказів» про, чи то ядерну, чи «брудну» бомбу, потрібний лише для того, щоб виправдати погрозу справжнім ядерним вибухом росіян.
Так генерал відкритим текстом каже, що вибух уявної “брудної бомби” спричинить спрацювання датчиків в Європі, як від позаштатного спрацювання російського ядерного боєприпасу малої потужності. Це класичний російський анонс наступної атаки, так звана “операція під чужим прапором”. 
А позаяк в Україні немає звідки взятися російському ядерному боєприпасу малої потужності, який повинен позаштатно спрацювати, то придумують “брудну бомбу”. 
І обіцяють вжити всіх заходів. Які це мають бути заходи, якщо загрозу, на думку росіян, становлять всі АЕС і шахти? 
Та ця російська тактика “ми ж попереджали, що Україна зробить ….” вже давно не діє. На доказ цього міністри оборони тих держав кому дзвонив Шойгу і видали спільну заяву, в якій зазначають, що  ніякої ядерної бомби (окрім російської) в Україні вибухнути не може. Та росіяни зі своєю маячнею не спиняються і планують звернутися в ООН.
Щоб унеможливити на офіційному рівні ці фейкові звинувачення росіян міністр Кулеба вже офіційно запросив Генсека МАГАТЕ Гроссі на перевірку всіх ядерних об’єктів в Україні – щоб той перед ООН підтвердив, що ніякі брудні чи ядерні бомби в Україні не виготовляються.
Мотиви України застосувати «брудне бомбу» на думку росіян.
Недолугий  і “мотив”, придуманий росіянами: Україна нібито хоче підірвати “брудну бомбу”, “щоб залякати населення”. Навіщо лякати населення, яке й так живе під обстрілами російських ракет та дронів-камікадзе, окупанти не придумали. 
Неправдивий також аргумент, про те, що Україна готова заразити свою територію та населення, лише заради того, щоб запустити в світі антиросійську кампанію та  “підірвати довіру до Москви”. Більшість у світі й так проти Росії, а про довіру не йдеться. Це визнана Радою Європи росії державою-терористом. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.