Необхідність та важливість тренувальної місії ЄС у відсічі збройної агресії РФ!

21 жовтня 2022, 17:35
Власник сторінки
0
43

Незважаючи на проросійську політику Угорщини, Рада ЄС всеодно погодилася започаткувати військову тренувальну місію військових ЗСУ (EUMAM Ukraine).

ЄС завжди підтримуватиме Україну і буде допомагати всіма можливими способами.

Необхідність та важливість тренувальної місії ЄС для ЗСУ у відсічі збройної агресії РФ. Незважаючи на проросійську політику Угорщини, Рада ЄС всеодно погодилася започаткувати військову допоміжну місію з підтримки України (EUMAM Ukraine). Метою місії є внесок у розвиток військових спроможностей Збройних сил України для ефективного проведення військових операцій, що дасть змогу Україні захищати свою територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет і захищати цивільне населення».

Зазначається, що EUMAM Ukraine забезпечуватиме особисте, колективне та спеціалізоване тренування для ЗСУ, включаючи Сили територіальної оборони, здійснюватиме координацію та синхронізацію зусиль країн-членів щодо тренування українського персоналу.

«Сьогодні ми зробили ще один крок для того, щоб допомогти Україні оборонятися від протиправної російської агресії. Військова допоміжна місія ЄС буде здійснювати тренування Збройних Сил України, щоб вони могли продовжувати свою мужню боротьбу. EUMAM є не лише тренувальною місією, вона є чітким свідченням того, що ЄС буде стояти поряд з Україною так довго, як це буде необхідним».

Тренувальна місія ЄС: 

EUMAM Ukraine діятиме на території кількох європейських держав, її оперативний штаб, який координуватиме діяльність місії на стратегічному рівні, розташовуватиметься у приміщенні Європейської служби зовнішніх дій у Брюсселі. Командуватиме місією віцеадмірал Ерве Бліжон (Франція), який очолює департамент військового планування та виконання в межах ЄСЗД.

Мандат місії розрахований на два роки, передбачени обсяг фінансування 106,7 мільйона євро. EUMAM Ukraine також забезпечить координацію між країнами-членами ЄС у здійсненні заходів з підтримки України на двосторонньому рівні, їх координацію з іншими міжнародними партнерами. Місія буде відкритою для участі третіх країн.

Як повідомлялося, на засіданні Європейської ради у червні лідери країн ЄС доручили Раді ЄС опрацювати збільшення військової допомоги Україні, включаючи виділення чергового траншу фінансової допомоги для закупівлі зброї у межах Європейського фонду миру та організацію Військової тренувальної місії ЄС для підготовки військовослужбовців і командної ланки ЗСУ.

Стало відомо, скільки бійців ЗСУ підготує Німеччина та Польща із числа партнерів тренувальної місії ЄС:

Шольц підтвердив, що Німеччина стане одним з центрів навчання українських військових в рамках місії ЄС.

До весни 2023 року Німеччина навчатиме для Збройних Сил України до 5000 військовослужбовців.

Шольц наголосив, що Україна і надалі успішно оборонятиметься, а Німеччина підтримуватиме, допоки це буде необхідно. Канцлер нагадав про прийняте 17 жовтня рішення міністрів закордонних справ країн ЄС про спільну місію з навчання приблизно 15 тисяч українських солдатів. 

Він повідомив, що одним з двох головних місць підготовки службовців ЗСУ стане Німеччина. Також Шольц заявив про плани Німеччини до весни 2023 року навчити повну українську бригаду чисельністю до 5 тисяч військовослужбовців. 

Раніше німецьке видання Welt am Sonntag з посиланням на внутрішні документи ЄС повідомляло, що блок планує створити два оперативних штаби – в Німеччині і Польщі – де проходитимуть тренування українських військових. Напередодні було офіційно заявлено, що Польща стане однією з країн, на території яких проводитимуться масштабні навчання українських військових.

Однією з країн, що прийме тренувальну місію ЄС для ЗСУ, буде Польща. 

Польща буде однією з країн, на території якої проходитимуть навчання українські військові в рамках новоствореної тренувальної місії Європейського Союзу.

Відомо, що проросійська Угорщина не підтримала створення місії, але це не принесло ніякої користі для країни-терориста РФ, тому що тренувальня місія для військових ЗСУ вже починається з середини листопада.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.