Демократичні країни відмовилися визнавати референдуми на окупованих територіях.

06 жовтня 2022, 15:16
Власник сторінки
0
70
Демократичні країни відмовилися визнавати референдуми на окупованих територіях.

Лояльний до РФ Іран також відмовився визнати реверендуми на окупованих українських землях.

Міністерства закордонних справ Румунії та Молдови оприлюднили заяви із засудженням так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях України, здійснених Росією.
Зазначається, що Румунія не визнає результати так званих "референдумів", які є незаконними та нелегітимними, серйозним порушенням міжнародного права і тому не мають жодної юридичної сили.
"Проводячи ці так звані "референдуми", Російська Федерація вкотре демонструє, що діє всупереч основоположним принципам міжнародного права та всупереч обов'язкам, які має постійний член Ради Безпеки ООН як гарант миру і безпеки у світі. Така поведінка не може бути терпимою з боку міжнародного співтовариства", – йдеться в заяві румунського МЗС.
Румунія також підтвердила свою підтримку незалежності, суверенітету й територіальній цілісності України та закликала всі держави "відкинути спроби Російської Федерації незаконно анексувати території іншої держави або будь-які подібні дії".
Окрім цього, так би мовити дружній до РФ Іран не визнав російські "референдуми" в окупованих регіонах України.
Про це йдеться у зверненні офіційного представника МЗС Ірану Насера Канані, повідомляє IRNA.
Іран є одним із небагатьох союзників Росії, який допомагає агресорові у війні проти України. Зокрема, Тегеран постачає армії РФ свої безпілотники, які, щоправда, не зовсім виправдовують сподівання загарбників. Однак, іранська влада заявляє, що не визнає так звані референдуми, які Кремль організував на тимчасово окупованих територіях України.
"Ісламська Республіка, як завжди і відповідно до своїх принципових позицій, наголошує на необхідності повної поваги до принципу суверенітету та територіальної цілісності всіх держав як до основної норми міжнародного права та повагу до принципів і цілей Статуту ООН", — заявив Канані.
Він додав, що Іран виступає проти будь-яких "провокаційних дій, які могли б порушити хід миру, стабільності та спокою".
Слід відзначити, що фейкові референдуми РФ поки визнала лише така сама інша диктаторська держава - Північна Корея.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.