День румунської мови

15 вересня 2022, 11:20
Власник сторінки
0
39
День румунської мови

31 серпня щороку проходить День румунської мови

31 серпня щорічно в Румунії святкують День румунської мови. Однак це свято не обмежується кордонами Румунії, його святкують також в громадяни України, які є етнічними румунами та компактно проживають на території Закарпатської та Чернівецької області.

Так в ліцеї ім. М.Емінеску з румунською мовою навчання, що знаходиться в смт. Солотвино, Тячівського району було проведено культурний захід приурочений Дню Румунської Мови за участі дитячого фольклорного гуртка.

Українська сторона зі всіх сторін підтримує та сприяє розвитку культури та мови громадян України, які є етнічними румунами, сподіваємось на аналогічні дії зі сторони Румунії для етнічних Українців, які проживають на території Румунії, та підтримки при проведенні культурних заходів до Дня української мови, який святкується щороку 9 листопада.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.