«Хто він? Головний редактор польської газети»

10 січня 2022, 12:33
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
117
«Хто він? Головний редактор польської газети»

Діяльність може призвести до нівелювання кроків, які зробили українські та польські народи на шляху примирення та порозуміння.

На території Західного регіону України проживає велика кількість населення членів польської національної меншини. Зокрема, серед таких є прихильники т. зв. «кресової ідеології», які перебувають під впливом одного, польськомовного незалежного часопису поляків, газети «Кур’єр галицький» який функціонує у Львові.

Головний редактор газети, Войцех довгий час проживає в Україні, періодично відвідував тимчасово окуповану територію АР Крим з метою створення репортажу про т.зв. «Кримський міст», де контактував з представниками окупаційної влади РФ.

 Після повернення з АР Крим, з метою залучення коштів для газети від польських неурядових організацій, таких як «Wolnosć i demokracja», він навмисно намагається формувати статті, які свідчать про тенденційне, завуальоване пропагування в них ідей історичної належності теперішніх західноукраїнських земель до Польщі, а саме II Речі Посполитої.

В тому числі, з метою втримання своїх позиції та уникнення проблем у редакції газети, він був вимушений здійснити перереєстрацію друкованого видання та знайти нове приміщення, на яке дали кошти представники  «Wolnosć i demokracja» для підтримання його діяльності.

Діяльність редактора по створенню продукту, в якому містяться ідеї розпалювання міжнаціональної ворожнечі, можуть не збільшити фінансування з Польщі, а призвести до загострення міжнаціональної ворожнечі, нівелювання тих кроків, які зробили українські та польські народи на шляху до примирення та  порозуміння між обома народами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Польща,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.