Братні народи - по «оба боки ТИСИ»

08 липня 2021, 19:53
Власник сторінки
0
171
Братні народи - по «оба боки ТИСИ»

.

Щорічно в Румунії та Україні офіційно відзначають день вишиванки, а його святкування проходить не тільки в межах країни, а й за кордоном, зокрема румунської національної меншини в Україні та української меншини в Румунії, на територіях де споконвіку проживають національні меншини, які змогли зберегти свої культурні традиції та звичаї.

Продовжуючи традиції своїх предків, в деяких Закарпатських населених пунктах проходили невеличкі символічні святкування, під час яких дівчата вбиралися у вишиванки та у народному вбранні публікували відео та фото святкування в соціальних мережах.

Переглядаючи такі фото, важко не помітити разючу схожість румунського національного вбрання до українського.
Проте незрозуміло, чому окремі учасники свята додавали до своїх фото та відео підписи «Румуни Марамуреша справа і зліва Тиси не бійтеся вдягати вишиванки і гордо їх носіть», адже з правої сторони Тиси проживає багато українців, які шанують традиції та звичаї національних меншин, поважають їх та вважають братнім народом. Тож сподіваємося, що автори таких дописів зрозуміють, що їх слова не зовсім доречні, адже у наших націй є багато спільного. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.