Навіщо Російська церква українцям.

16 квітня 2021, 11:39
Власник сторінки
0
41
Навіщо Російська церква українцям.

Росія проти ПЦУ

Говорячи про РПЦ, треба ясно розуміти, що ця структура є певним державним підрозділом Російської Федерації, а її предстоятель Кирило самостійно не приймає жодного рішення щодо питань України. Перебуваючи у підпорядкуванні Російської держави, РПЦ через свою митрополію УПЦ (МП), яка повністю залежна від неї, є провідником шовіністичної політики Росії в Україні.

Надавши автокефалію Українській церкві, Константинопольський Патріарх потрапив під шквал критики з боку РПЦ та її сателітів. Крики про «втручання» Константинополя в українські справи, про «канонічність» та «неканонічність» постійно лунають з боку адептів «русского міра» з метою збурення суспільної напруги як в українському суспільстві, так і за його межами. Святійший Патріарх Варфоломій пояснив таке «втручання» зміною фактів і обставин в Україні після анексії Криму 2014 року, а також тим, що «за тридцять років Москві не вдалося нічого зробити, крім поглиблення розколу в українському суспільстві».

Наші «добрі» сусіди ніяк не можуть змиритися із втратою своїх позицій в релігйному середовищі, бачать, що боротьбу за прихожан вони явно не виграють, тому починають вести боротьбу на міжнародній арені. Таким чином РПЦ розриває стосунки з церквами, які визнали ПЦУ, або обмежує зв'язок з ними у вигляді паломництва, чим намагається вдарити в матеріальному плані.

Тим часом, РПЦ разом зі своєю філією в Україні, так званою Українською православною церквою, продовжує системну й цілеспрямовану політику на нівелювання іміджу Помісної православної церкви як в Україні, так і за її межами. З цією метою застосовуються різні методи, починаючи від неправдивих тверджень про відсутність майбутнього у об’єднаної Церкви і закінчуючи різного роду залякуваннями архієреїв, священиків і вірних інших церков.

Здавалося б для чого РПЦ розривати стосунки з церквами, якщо міжконфесійний конфлікт в Україні і УПЦ МП заявляє, що являється не залежною від Росії і відмовляється змінювати назву на РПЦ в Україні. Якби українці – прихожани УПЦ (РПЦвУ) знали всю правду про підлеглість Росії, то чи продовжували б вони відвідувати церкву , яка підпорядковується окупанту?

Звичайно, що Російська церква і держава всіляко будуть і далі «сумлінно працювати» всередині кожної автокефальної церкви, підбурюючи їх супроти України та її Церкви. Однак продовження такої політики Росії не лякає український народ, а лише консолідує і зміцнює його.

Тому, з цього видно, що Росія не просто так веде цю масштабну боротьбу, і точно не з благих намірів до прихожан, адже боротьба ведеться завжди з корисливих мотивів, а зважаючи на загарбницькі наміри Росії, то з цієї сторони не варто очікувати нічого хорошого.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.