«Україна і Польща, все заради зміцнення стосунків»

21 жовтня 2020, 09:44
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
44
«Україна і Польща, все заради зміцнення стосунків»

Нехай не просте, але спільне минуле у цих держав та повинно бути спільне європейське майбутнє, так як союз та стратегічне партнерство та протистояння спільному ворогу залежить сьогодні від обох держав

У жовтні місяці відбулась зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Польща Анджея Дуди, під час зустрічі представники держав вшанували історичні події, які є не перший рік основною проблемою у польсько-українських стосунках.

На даний час все ще спостерігаються поодинокі факти нетерпимості, расизму і ксенофобії в Республіці Польща по відношенню до українського народу.

Так, правова база, яка захищає права національних меншин значною мірою не змінилася. Попри істотне заниження відповідної звітності щодо утисків національних меншин, статистика показує наочну тенденцію до певних фактів висловлювань на ґрунті ненависті та інцидентів, які мотивовані ненавистю.

Рада Європи наголошує на терміновому розв'язанні проблеми непорозуміння народів, недовіри до влади та розслідування передбачуваних злочинів на ґрунті ненависті.

Основною проблемою через які виникають спірні питання лишається діяльність різних екстремістських структур, які пропагують сепаратистські настрої серед громадян Республіки Польща та є прихильниками відновлення ІІ Речі Посполитої у її колишніх кордонах, зокрема, намагаються однобоко висвітлювати історичні події. Вказані дії лише на руку Російській Федерації, яка може використовувати вигідних їй людей з метою дискредитації України на світовій арені.

Нехай і не просте, але спільне минуле було у цих держав та повинне бути спільне європейське майбутнє, так як союз та стратегічне партнерство зокрема, протистояння спільному ворогу залежить сьогодні від обох народів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: історія,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.