Карантин в Ізраїлі та зустріч в Сочі: ТОП-10 подій тижня

20 вересня 2020, 20:12
Власник сторінки
директор Агентства моделирования ситуаций
0
267
Карантин в Ізраїлі та зустріч в Сочі: ТОП-10 подій тижня

Від неділі до неділі: події, що варто згадати


Події у світі про які варто згадати.

1. Ізраїль

Уряд прийняв рішення про введення тритижневої загальнонаціональної ізоляції. Ізраїль став першою країною у світі, яка ввела повторно карантин через другу хвилю пандемії коронавірусу. Загальнонаціональна ізоляція почалася у п’ятницю 18 вересня.

2. Європейський Союз та Китай.

14 вересня відбулась відеоконференція між главою Китаю Сі Цзіньпіном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель, головою Європейської ради Шарль Мішелем і головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйен. Домовились, зокрема, посилити співпрацю у сфері навколишнього середовища та цифрових технологій.

3. США

Американська технологічна компанія Nvidia придбала за 40 млрд.доларів у японського холдингу SoftBank розробника технологій мобільних процесорів Arm. Ця угода є найбільшою у галузі мікросхем.

4. Росія

14 вересня у Сочі відбулась зустріч Володимира Путіна з Олександром Лукашенко, який прилетів у Росії за підтримкою на тлі протестів, які тривають у Білорусі понад місяць після президентських виборів 9 серпня. Росія надасть Білорусі позику у 1,5 млрд.доларів.

5. США

15 вересня у Білому домі була підписана історична угода про нормалізацію відносин між Ізраїлем та Об’єднаними Арабськими Еміратами і Бахрейном. Після підписання угод, Дональд Трамп заявив, що скоро п’ять-шість арабських країн наслідуватимуть приклад ОАЄ та Бахрейну.

6. Японія

Йосіхіде Суга був обраний 16 вересня парламентом новим прем'єр-міністром Японії. Він став наступником Сіндзо Абе, який подав у відставку за станом здоров'я.

7. Індія

За даними Міністерства охорони здоров'я в середу (16 вересня), Індія перетнула позначку 5 мільйонів випадків захворювання на Covid-19. Індія стала другою країною після США, яка зафіксувала понад 5 млн. випадків захворювання на Covid-19. Останній мільйон трапивс за останні одинадцять днів.

8. Лівія

Глава лівійського уряду національної єдності Фаїз аль-Сарадж заявив у середу (16 вересня), що готовий залишити свою посаду до кінця жовтня, щоб створити місце для нового виконавчого органу в результаті переговорів, спрямованих на досягнення політичний результату для виходу з кризи, у якій перебуває країна.

9. Перу

Президент Перу Мартін Віскарра врятувався від імпічменту в п'ятницю, 18 вересня. Його опоненти в парламенті не змогли набрати достатньо голосів, щоб скинути його за "моральну недієздатність". Після десятигодинних дебатів в однопалатному парламенті Перу лише 32 депутати проголосували за імпічмент, тоді як 78 проголосували проти, а 15 утримались. Для реалізації цього подання потрібно було мінімум 87 голосів із загальної кількості 130 депутатів.

10. Тайланд

19 вересня кілька десятків тисяч людей, серед яких багато студентів, зібралися у Бангкоку, щоб знову вимагати нової конституції, відставки уряду та реформи монархії. За даними поліції їх було 20 000, а за даними організаторів – 100 000.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Япония,Израиль,Китай,Таиланд,карантин,Александр Лукашенко,Владимир Путин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.