Від неділі до неділі: події у світі, про які варто нагадати

30 серпня 2020, 21:17
Власник сторінки
директор Агентства моделирования ситуаций
0
325
Від неділі до неділі: події у світі, про які варто нагадати

Протягом минулого тижня у світі відбувалися події, про які варто нагадати


1. Білорусь
23 серпня у Мінську пройшов мітинг, який зібрав за різними оцінками від 100 000 до 200 000 людей, такий же масовий, як і минулої неділі, що може свідчити про масштаб руху з простими вимогами, які передбачають вільні та чесні вибори та кінець епохи Лукашенко.

2. Німеччина
Берлінська лікарня, куди в суботу був прийнятий опонент Володимира Путіна, заявила, що виявила в організмі Навального речовину з групи інгібіторів холінестерази, клас молекул органофосфату, що включає потужні нервові агенти, такі як новічок або зарин.

3. США
24 серпня Республіканська партія обрала кандидатом у президенти США чинного президента Дональда Трампа. Кандидатом у віце-президенти став також чинний віце-президент Майк Пенс. Президентські вибори у США відбудуться 3 листопада 2020 року. Остання опитування на замовлення Національного громадського радіо показали, що за кандидата від демократів Джо Байдена готові проголосувати 50%, а за чинного президента Дональда Трампа 43%.

4. Іран
24 серпня Рада стражів конституції Ірана прийняв рішення про проведення наступних президентських виборів 18 червня 2021 року. Чинний президент Ірану Хасан Рухані не буде брати участь у виборах, бо це вже його другий термін на посаді президента.

5. США
Романа Поланського назавжди виключили з Академії кіномистецтв і наук, яка щороку присуджує Оскара. Поланський, який отримав «Оскара» за свій фільм «Піаність» був виключений з Академії у 2018 році внаслідок скандалу Вайнштейна. Він вважав своє виключення образливим і звернувся до суду з позовом проти Академії., але рішення було прийнято не на його користь.

6. Німеччина.
Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер під час зустрічі з міністром оборони Єстонії Юрі Луйком висловила впевненість в отруєнні Олексія Навального.

7. Франція
Відомий детективний роман Агати Крісті «Десять нергетят» буде у Франції перевидаватись з іншою назвою, «Їх було десять». Таке рішення прийняв правнук відомої письменниці Джеймс Прічард у рамках боротьби з расизмом у всьому світі. Прічард очолює організацію Agatha Christie Limited, що має права на всю творчість Агати Крісті.

8. Німеччина
27 серпня відбулась зустріч канцлерки Ангели Меркель з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом на якій головне питання. Яке обговорювали стосувалось напруження у стосунках між Грецією та Туреччини через геологорозвідувальні роботи Туреччини у спірних районах у східній частині Середземного моря .Згодом це ж питання обговорили міністри закордонних справ країн ЄС.

9. США
28 серпня десятки тисяч людей вийшли у Вашингтоні з вимогою глибоких реформ, через п’ятдесят сім років наступного дня після знакової промови лідера боротьби за громадянські права Мартіна Лютера Кінга «У мене є мрія»

10. Японія
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе подав у відстаку через проблеми із здоров’ям. Він був главою японського уряду у 2006-2007 роках, та з 2012 року по 2020 рік, що є найтривалішим безперервним терміном перебування на посаді
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,Беларусь,Япония,Александр Лукашенко,Ангела Меркель
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.