Від неділі до неділі: ТОП-10 подій у світі

23 серпня 2020, 21:37
Власник сторінки
директор Агентства моделирования ситуаций
0
401
Від неділі до неділі: ТОП-10 подій у світі

ТОП-10 подій у світі, що варто згадати


1. Білорусь
16 серпня, у неділю у Мінську відбулась найбільша в історії Білорусі політична акція «Марш свободи». Загальна кількість учасників за різними підрахунками склала близько 200 тисяч людей.

2. Нова Зеландія
16 серпня прем’єр-міністр країни Джасінда Ардерн оголосила про відстрочку на чотири тижні парламентських виборів, які повинні були відбутись 19 вересня. Тепер, через посилення пандемії коронавірусу, вибори мають відбутись 17 жовтня.
3. США
17 серпня у Мілуокі штату Вісконсин відкрилася конвенція Демократичної партії , що проводилась у режимі відеоконференції. 18 серпня делегати 50 штатів та семи американських територій обрали кандидатом у президенти від Демократичної партії Джо Байдена, який у віртуальному голосуванні отримав необхідні 1991 голосів делегатів конвенції.

4. Малі
18 серпня президента країни Ібрагіма Бубакара Кейта арештували і він змушений був піти у відставки на вимогу військових, які взяли владу у свої руки. Він розпустив парламент і уряд. Згодом військові, які влаштували заколот заявили, що буде засновано перехідну владу з тимчасовим президентом. Африканський союз, регіональна організація Економічне співтовариство країн Західної Африки (ЕКОВАС) та країни «Групи п'яти» зони африканського Сахеля (Буркіна-Фасо, Мавританія, Малі, Нігер, Чад) вимагають відновлення конституційного ладу у країні і звільнення заарештованого президента.

5. США
19 серпня на торгах на біржі Nasdaqціна акції компанії Apple перетнула 467,77 доларів лише до 11:00 у Нью-Йорку, що дозволило Apple приєднатися до саудівського нафтового гіганта Aramco у клубі (двох) компаній вартістю 2 трлн доларів. Але згодом ціна акцій впала залишившись на рівні 1980 млрд.доларів.

6. Швейцарія
Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я(ВООЗ) Тедрос Адан Гебріус заявив 21 серпня на брифінгу, що ВООЗ розраховує на завершення пандемії коронавірусу менш, ніж за два роки. 21 серпня кількість інфікованих коронавірусом перетнула познаку у 23 мільйони випадків

7. Німеччина
22 серпня зранку літак з російським опозиційним політиком Олексієм Навальним прибув до Берліна. Навального, який 20 серпня повертаючись до Москви з Томська був госпіталізований в Омську з токсичним отруєнням ,доправили до поліклініки «Шаріте». Німецька поліція цілодобово буде охороняти поліклініку.

8. Ліхтенштейн
Уряд князівства заявив, що Ліхтенштейн подав скаргу до Європейського суду з прав людини з вимогою до Чехії повернути землі, які були конфісковані у громадян Ліхтенштейну після другої світової війни. Мова йде про понад 2 тисячі квадратних кілометрів, що більше у понад 12 разів території князівсва, яка становить 160 квадратних кілометрів.

9. Норвегія
За повідомленням Reuters фонд національного добробуту Норвегій втратив за перше півріччя 2020 року 21 млрд.доларів. Внаслідок пандемії впали у ціні акції та об'єкти не рухомості. Фонд національного добробуту Норвегії є найбільшим сувереним фондом у світі з обсягом в 1 трлн.доларів.

10. Італія
Прийнято рішення про проведення Венеціанського кінофестивалю. Це буде перший великий кінофестиваль, який відбудеться з моменту початку пандемії і пройде з 2 по 12 вересня. Організатори презентували протокол охорони здоров’я, що діятиме під час заходу, який зокрема передбачає заборону доступу до перегляду у випадку температури вище 37,5 ° C, а глядачам доведеться носити маску під час екранізацій у приміщеннях зі зменшеною кількістю місць. Артисти будуть проходити по традиційній червоній дорожці дотримуючись дистанції.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.