Не шукайте тих, хто використає Вас у провокаціях!

18 серпня 2020, 16:30
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
49
Не шукайте тих, хто використає Вас у провокаціях!

Перш ніж планувати подорож до сусідньої держави, спершу зважте усі ризики

Ситуація, що пов’язана із невдоволення результатами виборів президента, яка склалась у сусідній Республіці Білорусь, досить схожа на події, що відбувались у 2014 році в Україні. Дехто задасть питання, а що спільного між вказаними подіями. Відповідь однозначна – втручання Росії у суспільно-політичну ситуацію обох країн.

Не зважаючи на діяльність країни-агресора, важливу роль у збереженні української державності відіграли незалежні журналісти, які не лише зуміли довести до населення всі злочини проти української державності, але й організували активізацію націоналістичних сил, волонтерів, добровольців, які й по сьогоднішній день допомагають захищати нашу державу.

Водночас, зустрічаються випадки, коли окремі представники журналістського середовища ініціативно підставляють себе у ролі осіб, які можуть бути використані у провокаціях іноземною стороною в рамках інформаційної війни проти України. Зокрема, «вразливими» у цьому питанні виступають особи, які під приводом відвідування рідних із візитом перебувають у країні-агресора. Тим паче, особливу увагу спецлужб іноземних держав привертають особи, які або мають російське коріння, або  систематично дискредитують діяльність діючої влади в Україні.

Як би там не було, але таким відчайдушним особам принагідно нагадаємо, що норми кримінального кодексу передбачають кримінальну відповідальність за певні антиконституційні чи протиправні дії осіб, не залежно від статусів чи наявності певних привілеїв. Крім цього, не вартує забувати про інформаційну безпеку нашої держави, яка може зазнати негативного впливу унаслідок поширення фейків чи провокаційних матеріалів. Тож, перш ніж планувати подорож до сусідньої держави, спершу зважте усі ризики!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина,агрессия,Росія,Росія-Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.