Досить поширювати прокремлівські фейки!

08 липня 2020, 16:27
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
52
Досить поширювати прокремлівські фейки!

Не допустимо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні російськими ботами, Інтернет-ресурсами, що поширюють фейкових нових та окремими пропагандистами

Фейк – підробляти, шахраювати, вигадка, щось несправжнє. Саме такою зброєю найчастіше користується російська сторона в інформаційній війні проти України. Якщо заглибитись у проблематику даного явища, стає очевидним, що РФ використовує т.зв. «фейкові новини» у зав’язку із тим, що в Україні не відбуваються щохвилини події, які вигідні іноземній стороні – гучні заяви антиконституційного характеру, корупційні скандали чи територіальні претензії сусідніх держав. Хіба ж не легше сказати, що небо та вода синього кольору, бо це один із кольорів російського триколору. Так і створює російська пропагандистська машина щоденно велику кількість фейкових новин, які, в основному, не мають посилання на першоджерело (бо такого не існує).

Так, нещодавно на сторінках явно проросійського видання «Політнавігатор» журналіст Тарас Стрєльцов розмістив статтю: «Во Львове призвали устроить госпереворот и сделать кесарево сечение «Зеленой жабе». У статті автор розмітив неправдиву інформацію, що львівський телеведучий Остап Дроздов в ефірі власного ютуб-каналу заявив, про те, що у зв’язку із падінням рейтингу українського Президента Володиммира Зеленського, націоналісти повинні скористатись цією ситуацією і влаштувати новий переворот, звільнивши державу від «Зеленої жаби». А тепер, проаналізувавши декілька критеріїв, легко доведемо, що вказана стаття – чергова робота пропутінських пропагандистів: 1) О. Дроздов занадто досвідчений журналіст та телеведучий, аби публічно закликати до державного перевороту в Україні чи вчиняти інші дії, відповідальність за які передбачена КК України; 2) назва сайту та псевдоніми журналістів одразу викликають підозру – їх ніхто не цитує із провідних медіа-ресурсів та й оформлення схожих сайтів та контент радше нагадують радянську стін-газету, де переважають червоні кольори, а на фотографіях, як недивно, або російські політики, або особи із антиукраїнськими поглядами; 3) посилання на відео, де б Остап Дроздов мав робити гучні заяви, звичайно що недоступне, бо такого, звична річ, не існує.

Тож, наприкінці статті просимо Вас завжди мислити тверезо, коли читаєте матеріали, у яких політики, громадські діячі чи активісти діють у непритаманній їм манері, що б не допустити  дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні російськими ботами, Інтернет-ресурсами, що  поширюють фейкових нових та окремими пропагандистами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,пропаганда,фейки,фейк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.