Росія перебуває в стані формування, проте не гребує зазіхнути на чужу територію

03 липня 2020, 11:01
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
41
Росія перебуває в стані формування, проте не гребує зазіхнути на чужу територію

Політика Кремля щодо зазіхання на території сусідніх держав призводить до того, що Путіну у найближчому часі доведеться повторити фразу «Денег нет, но вы держитесь…»

Не встигло вщухнути обурення у соцмережах через заяву Президента Росії Володимира Путіна в ефірі програми «Москва. Путін. Кремль» на телеканалі "Росія 1", який висловив думку, що при створенні Радянського Союзу багато республік, що увійшли до його складу, отримали величезну кількість російських земель" і "традиційних російських історичних територій", як останній своїми вчинками знов звернув на себе увагу.

Зокрема, В. Путін, який завжди заявляє, що «Россия – могучая страна», раптово передумав і повідомив наступне: «Не можна забувати, що після розвалу Радянського Союзу минуло, за історичними мірками, зовсім небагато часу, і сучасна Росія, безумовно, знаходиться ще в стадії формування, становлення. Ми поки що дуже вразливі, нам потрібна внутрішня стабільність і час для зміцнення країни, всіх її інститутів…»

Іншою вихідкою цієї одіозної особистості є проведення загальнонаціонального голосування щодо конституційних змін, де завуальовано  серед  питань  роботи органів виконавчої, законодавчої та судової влади заховалось право Путіна бути при владі до 2036 року. Проте, якщо вдалося обдурити своїх громадян, то європейські інстанції незалежні і надають оцінку таким діям об’єктивно. Так, поправка до статті 79 Конституції РФ передбачає верховенство Конституції Росії над рішеннями міждержавних органів на основі міжнародних договорів. Венеціанська комісія Ради Європи, членом якої є Росія, визнала цю поправку несумісною з міжнародними зобов'язаннями Росії і рекомендувала видалити це доповнення або змінити формулювання. «Ми очікуємо, що Росія, незалежно від будь-яких поправок до своєї конституції, виконає свої міжнародні зобов'язання, в тому числі зобов'язання виконувати рішення Європейського суду з прав людини", - заявили в ЄС.

Якби не змінював В. Путін законодавство, не виправдовував дії Росії тим, що це ще зовсім «юна» держава, проте Європейський Союз  ухвалив рішення про продовження до 31 січня 2021 року економічних санкцій проти Російської Федерації за військову агресію в Україні. А санкції обмежують доступ до первинного та вторинного ринків капіталу ЄС для деяких російських банків та компаній, а також забороняють фінансову допомогу та посередництво для російських фінансових інститутів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,Европа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.