Не чіпайте наші землі!

26 червня 2020, 15:23
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
67
Не чіпайте наші землі!

Не забувайте, прокремлівські посіпаки, що посягання на територіальну цілісність і недоторканість України є кримінально караним злочином

Нещодавно, в ефірі російського національного пропагандистського каналу «Росія 1» Президент країни-агресора - РФ  заявив, що якісь екс-республіки Союзу, які виходили з СРСР, "потягли з собою" територіальні "подарунки від російського народу". Ба навіть більше - заявив, що в процесі створення Радянського Союзу деякі республіки СРСР "отримали в багаж величезну кількість традиційних російських історичних територій", а при створенні Союзу в договорі було прописано право виходу, але не процедура цього процесу. Звичайно, що В. Путін, який на власній шкірі неодноразово відчував що таке світові санкції проти Росії і засудження його діяльності глибами світової політики, не назвав які країни, колишні республіки СРСР, має на увазі. Але цього і не потрібно, адже всі зрозуміли натяк…

Проте, якщо звернутись до історії, а не до амбітних висловлювань однієї особа, яка явно в школі не любила навчатись, Україна виходила з СРСР згідно конституції СРСР як суб'єкт права! Виходила не з Росії, а з СРСР. І все, що було створене у цьому союзі - заслуга не лише російського народу, а й усіх народів, які до цього союзу входили. А право виходу було обумовлено конституцією СРСР, і Україна у 1991 провела референдум, де більше 90% населення (в тому числі більшість кримчан і донеччан) проголосували за вихід з срср, при необхідних 2/3 згідно із конституцією СРСР.  

Угода про вихід з СРСР була підписана, у т.ч і Росією, та  ратифікована парламентами в добровільному порядку, - згідно з нормами міжнародного права. Проте, всім добре відомо, що  золото-валютні резерви, іноземні активи СРСР були поділені явно не по-братськи, а дістались РФ.

          А що стосується територій, то у В. Путіна не може бути жодних територіальних претензій до України, оскільки жоден шмат території РФ не відійшов до України, бо поділ відбувся за наявними (узаконенеми в СРСР) адміністративними кордонами! Але от Росія ще віддуватиметься за Калінінградську область, Карелію, Туву, Курильські острови і та ін.

А тепер задамося запитанням, яким чином відбувалося народне волевиявлення на Донбасі чи у Криму? Псевдореферендуми, погрози та залякування і як результат – протягом тривалого часу маємо поняття тимчасово окупована територія.

В. Путіну можемо порадити лише дбати, в першу чергу, про добробут своїх громадян, а не зазіхати на чужі землі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,Путин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.