Необізнаність людей та незаконність як одні із найбільших проблем обігу зброї

26 травня 2020, 15:05
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
205
Необізнаність людей та незаконність як одні із найбільших проблем обігу зброї

згідно ст.263 КК України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років

На шостому році конфлікту на Донбасі українці майже не реагують на новини про затримання торгівців зброєю, викриття схронів з набоями і гранатометами. Їх вже не дивують пограбування банкоматів чи вирішення суперечок з використанням гранат і автоматів, хоч в Україні офіційно дозволено мати лише травматичну зброю, вогнепальну мисливську і нагородні пістолети.

     Наприклад, з 2019 року і по теперішній час було вилучено з обігу 500 одиниць вогнепальної зброї і 350 тисяч набоїв, гранат та мін і це тільки статистичні дані одного  правоохоронного органу. Також, помітно зростають випадки з необережним поводженням зі зброєю та боєприпасами. Так у квітні 2020 року мешканець м. Львова підірвався на гранаті. Потрібно підвищувати культуру володіння зброєю, навчитися розв'язувати проблеми без неї. А також активно переконувати громадян здавати свою "нелегальну зброю".

      Крім цього, слід нагадати, що згідно ст.263 КК України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина,оружие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.