Події у світі протягом тижня: топ-10

03 травня 2020, 14:57
Власник сторінки
директор Агентства моделирования ситуаций
0
584
Події у світі протягом тижня: топ-10

Події у світі, що відбувалися протягом тижня, про які слід нагадати

1. Великобританія.

27 квітня британський глава уряду Борис Джонсон повернувся до виконання своїх обов’язків після хвороби на коронавірус, яким він захворів 27 березня. Борис Джонсон виступив із заявою біля своєї резиденції на Даунінг-стріт 10, в якій закликав британців дотримуватись режиму карантину, хоча тенденція змінюється на краще.

2. США
У понеділок, 27 квітня, коли світ переступив символічний поріг у три мільйони випадків Covid-19, президент США Дональд Трамп знову звинуватив Китай у неправильному управлінні пандемією. На брифінгу в Білому домі він заявив, що Пекін міг зупинити вірус і його адміністрація розслідує те, що сталося.

3. Бразилія
27 квітня суддя Федерального Верховного Суду Бразилії наказав відкрити попереднє розслідування щодо звинувачень у "втручанні" у судові справи проти президента Жаїра Болсонару, висунутих його колишнім міністром юстиції Серхіо Моро.

4. Швеція
Стокгольмський міжнародний інституту досліджень миру оприлюднив витрати країн у світі на оборону. Загалом витрати за 2019 рік становлять 2 трлн. доларів, що є найбільшою сумою з моменту публікації досліджень у 1988 році. До першої п’ятірки увійшли: США, КНР, Індія, Росія і Саудівська Аравія, які складають 62% усіх витрат у світі.

5. США
28 квітня видання Independent опублікувало результати спільного соціологічного дослідження університету Саффолку разом з USA Today, за якими Баден має підтримку 50% проти 40% Трампа, якби вибирали тільки їх двох. А при наявності більше кандидатів Байдена готові підтримати 44%, а Трампа 38% американців.

6. КНДР
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, чия тривала відсутність викликала спекуляції щодо його здоров'я, у п'ятницю знову з'явилася публічно, щоб відкрити завод добрив поблизу Пхеньяна.

7. США
1 травня Мільярдер Ілон Маск заявив, що вирішив продати все своє майно через обвал акцій Tesla. Обвал ціни на акції знизив вартість компанії на 14 млрд.доларів.

8. Казахстан
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв своїм указом зняв доньку колишнього президента Назарбаєва Даригу з посади спікера Сенату.

9. Європа
Декілька країн Європи, зокрема і Франція, прийняли рішення про поетапне відновлення навчання у школах, після завершення карантину, хоча це непросто здійснити, бо не всюди таке рішення підтримують батьки учнів. А в Італії, наприклад, навчальний рік вже завершився. А у Швеції, під час пандемії коронавірусу, школи функціонували майже як завжди. Країна не закривала дитячі садки, школи та коледжі, вважаючи, що наймолодші не є переносниками зараження.

10. Болівія
3 травня, цієї неділі, мали відбутися президентські та парламентські вибори у Болівії. У жовтні минулого року в Болівії відбулося голосування, але це призвело лише до відставки Ево Моралеса. З тих пір країна живе на чолі з необраним президентом. А пандемія короноварісу призвела до перенесення голосування на ще невідому дату.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,Казахстан,Швеція,Болівія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.