У кожної нації свої герої. Поважаймо одне одного і тоді нас поважатимуть інші!

06 березня 2020, 16:25
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
33
У кожної нації свої герої. Поважаймо одне одного і тоді нас поважатимуть інші!

Потрібно поважати традиції не лише своєї держави, але й усіх представників національних меншин, які у ній проживають

Не вщух ще скандал із спільною заявою від 2 січня 2020 року Посла Держави Ізраїль в Україні Д. Ліона із Послом Республіки Польща Б. Ціхоцкі на адресу Львівської обласної ради та Київської їх міської державної адміністрації про неприпустимість вшанування пам’яті українських героїв, зокрема С.Бандери, А. Мельника та І. Липи, як ще один борець за права національних меншин вирішив і собі повчити українців, як слід жити.

Мова йде про директора Українського єврейського комітету Едуарда  Долінського. Неодноразово пости цієї одіозної особистості викликали шквал критики та обурення громадськості, але цього разу пост привернув увагу росіян та осіб із проросійськими поглядами. Так, пан Едуард, який славиться тим, що збирає інформацію про акти вандалізму щодо об’єктів єврейської культурної спадщини та прояви антисемітизму, на власній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» опублікував інформацію, що у Львівській області, а саме у с. Спасів Сокальського району, стоїть пам’ятник Василю Сидору, функціонує середня школа, названа на честь вказаної особи та щорічно проводиться турнір по настільному тенісу імені Василя Сидора. Все б нічого, проте Едуард Долінський зазначає, що Василь Сидор, будучи бійцем німецького батальйону «Нахтігаль» та командиром роти, брав участь у масових вбивствах євреїв, каральних операціях проти мирного населення і партизан в Білорусії. 

Виникає запитання до пана Едуарда: «А на яку сторону Ви працюєте? Крім цього, дивним виглядає пошук Е. Долінським антисемітизму там, де самі лідери єврейської громади кажуть, що його нема.

Чи не пора вже припинити використання спірних сторінок історії та постатей для розпалювання ворожнечі? Адже є люди, яких удостоюють звання «Праведник народів світу», як це нещодавно було у Львові. А це свідчить про одне - було, є і буде багато позитивних моментів в українсько-ізраїльських відносинах.

На завершення принагідно нагадаємо про те, що потрібно поважати традиції не лише своєї держави, але й усіх представників національних меншин, які у ній проживають. Тож, привітаймо разом єврейський народ із світлим святом «Пурим», яке припадає цього року на 9-10 березня, і доведемо всім, та в першу чергу собі, що ми - толерантний та привітний народ!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.