Події у світі протягом тижня: топ-10

23 лютого 2020, 18:27
Власник сторінки
директор Агентства моделирования ситуаций
0
471
Події у світі протягом тижня: топ-10

Події у світі про які варто нагадати


1. Північна Македонія
16 лютого парламент країни проголосував за дострокове припинення повноважень. За таке рішення проголосувало 108 депутатів з 120. Парламентські вибори відбудуться 12 квітня.

2. США
Найбагатший мільярдер у світі оголосив у понеділок, 17 лютого, у своєму Instagram-акаунті про створення фонду для боротьби із змінами клімату. Мільярдер Джефф Безос пообіцяв у понеділок витратити 10 мільярдів доларів свого особистого статку на навколишнє середовище та боротьбу з наслідками глобального потепління. Запуск цього фонду представляє на сьогодні "найбільшу благодійну інвестицію" бізнесмена, загальний капітал якого оцінюється в 130 мільярдів доларів.

3. Нідерланди
Апеляційний суд Гааги зобов’язав Росію виплатити 50 млрд. доларів колишнім акціонерам ЮКОСу.

4. Афганістан
18 лютого Незалежна виборча комісія офіційно підтвердила переобрання чинного президента країни Ашрафа Гані на другий термін. Він набрав 50,64% а його основний опонент Абдулла Абдулла, прем’єр-міністр країни, отримав 39,52% підтримки. І на минулих виборах 2014 року ці два кандидата також були головними опонентами. Президентські вибори в Афганістані відбулись 28 вересня, але після оголошення результатів 22 грудня було багато скарг і тільки після перевірки їх усіх, було остаточно оголошено переможця виборів.

5. Туреччина
19 лютого президент Реджеп Ердоган на зустрічі з фракцією правлячої партії, що Туреччина не залишить провінцію Ідліб Башару Асаду і готова почати наступ на урядові війська у любий момент, якщо протягом декількох днів не припиниться ескалація в Ідлібській зоні. Згодом президент Туреччини заявив про початок повноцінної військової операції у цьому регіоні через наступ урядових сирійських сил на Ідліб. Кріс цього, Ердоган анонсував саміт 5 березня за участі керівників Франції, Німеччини та Росії для обговорення ситуації у Сирії.

6. Хорватія
Генеральний прокурор Хорватії Дражен Єленич подав у відставку після визнання, що він належить до масонської ложі. Слід зазначити, що членство у масонській ложі не суперечить хорватському законодавству, але ставить під сумнів об’єктивність і незаангажованість генпрокурора.

7. Бельгія.
20 лютого почався надзвичайний саміт лідерів держав і урядів ЄС з погодження проекту бюджету на 2021-2017 роки. Але саміт завершився без угоди через великі розбіжності між країнами.

8. Іран
21 лютого відбулись вибори до однопалатного парламенту країни. На 290 місць змагались понад сім тисяч кандидатів. За попередніми даними опоненти президента Роухані перемагають, зокрема і у столиці країни Тегерані.

9. Люксембург
1-го березня весь громадський транспорт стане безкоштовним. Люксембург стане першою країною у світі, яка запровадить безкоштовний проїзд. У Люксембурзі проживає 600 тисяч жителів, а щодня на роботу з Франції, Німеччини, Бельгії приїздить близько 200 тисяч людей, що створює ранком і увечері неймовірні корки.

10. США
Тут продовжуються праймеріз серед кандидатів демократичної партії. Поки що найбільше шансів має сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, який виграв на зборах активістів у штаті Невада. А з вівторка,3 березня, який називають супервівторок, бо праймеріз проходить одразу у 14 штатах, до кандидатів приєднається колишній мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,Турция,Македония,Тегеран,Хорватія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.