В Україні щорічно вшановують пам'ять жертв Голокосту

21 січня 2020, 16:51
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
46
В Україні щорічно вшановують пам ять жертв Голокосту

Вшановуємо усіх, незалежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії

1 листопада 2005 року Генеральна асамблея ООН прийняла Резолюцію № 60/7, у якій міститься інформація наступного змісту: «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цим документом було оголошено День памяті жертв Голокосту 27 січня. Починаючи З 2012 року, Україна вшановує жертв трагедії на державному рівні.

Це маленький екскурс в історію, щоб чітко розуміти, звідки взялась така дата у нашому календарі.

Досить часто зустрічаємо на форумах та у коментарях до певних подій заяви, що в українців є багато своїх пам’ятних дат та об’єктів культурної спадщини, які потребують збереження та, у більшості випадків, відновлення. Та чи варто таким чином зневажати історію інших національностей, як от трапилось 18 січня цього року у м. Кривий Ріг. Молодий хлопець взяв у руки балончик із червоною фарбою та замалював текст, що міститься на пам’ятнику жертвам Голокосту.

Звичайно, що на думку спадають одразу дві версії мотиву – юнак потрапив до радикальної націоналістичної організації, яка сповідую міжнаціональну нетерпимість, або, діяв на замовлення інших осіб, зацікавлених у загостренні українсько-ізраїльських відносин. Та одне можемо говорити із впевненістю – такі люди ніколи глибоко не занурюються в історію, не визначивши таким чином, що поганого їм зробили ті загиблі від рук представників тоталітарних режимів чи їхні нащадки.

В даному випадку звертаємось до промови рабинів на одній із конференцій у Нью-Йорку: «Для нас Україна є джерелом духовності. Ніколи любов не пересохне до неї». Таким чином, провідні рабини світу наголошують на тому, що в Україні протягом століть проживали євреї і їхні духовні лідери поховані тут.

Крім цього, нам потрібно об’єднати зусилля у протидії діяльності осіб, які на замовлення іноземних структур та організацій здійснюють пошук об’єктів єврейської культурної спадщини та місць поховань, формальною метою чого є подальша їх передача до представників єврейської громади регіону, проте завуальованим інтересом у них є порушення територіальної цілісності України.

27 січня, як і щорічно, по всій Україні та, зокрема, у м. Львові відбуватимуться поминальні заходи у рамках Дня памяті жертв Голокосту. Тож, давайте проявимо толерантність і спільно помолимось за душі невинно вбитих людей незалежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: евреи,украинцы,международные отношения,Голокост
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.