Україні та, зокрема, Львівській області не притаманні ксенофобія та антисемітизм

14 березня 2019, 12:43
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
50
Україні та, зокрема, Львівській області не притаманні ксенофобія та антисемітизм

«Львів – багатонаціональне, релігійно толерантне місто, в якому навіть назви вулиць про це свідчать. А спільна історія нас більше з’єднує, ніж розділяє»

Якщо зробити аналіз останніх років щодо проявів антисемітизму та вчинення актів вандалізму, можна дійти до висновку, що кількість таких фактів тримається практично на одному рівні, але не є високою, як наприклад в США, де, зокрема, у 2018 році правий екстреміст Р. Бауерс вбив 11 віруючих у пітсбургській синагозі «Древо життя».

Але, якщо розібратись трохи детальніше у всіх фактах антисемітизму чи вандалізму в Україні за минулий рік, бачимо, що досить часто окремі представники національних меншин накручують ситуацію для «гарної картинки». Все б нічого, якби ці інформаційні приводи не використовувались проросійськими каналами для висвітлення кричущої ситуації у всьому світі, хоча у самих проблем із проявами антисемітизму набагато більше.

Цікаво буде спостерігати за презентацією доповіді Конгресу національних громад України «Ксенофобія в Україні – 2018», що відбудеться 14 березня п.р. в українському кризовому медіа-центрі за участі за участі виконавчого віце-президента Конгресу національних громад України Й. Зісельса. Надіємось, що доповідь носитиме характер меседжу до всіх громадян про недопущення вчинення протиправних дій щодо представників національних меншин України, про нелегку, проте ефективну роботи українських правоохоронних органів та органів державної влади у питаннях забезпечення прав вказаної групи осіб. Є велике бажання, щоб російські Інтернет ресурси навіть жодного речення не могли використати у своїх брехливих пропагандистських статтях.

Підсумовуючи все викладене, доречним буде пригадати думку, яку висловив рабин прогресивного іудаїзму В. Файнерман: «Львів – багатонаціональне, релігійно толерантне місто, в якому навіть назви вулиць про це свідчать. А спільна історія нас більше з’єднує, ніж розділяє».


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: ксенофобия,евреи,вандализм,антисемитизм,национальные меньшинства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.