"Палестина - Батьківщину, за яку доводиться боротися..."

05 грудня 2018, 15:24
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
40

"Батьківщина, за яку доводиться боротися..." - Надзвичайний і Повноважний посол Палестини в Україні, доктор Мухаммед Аль-Асаад...

… «Близькосхідне врегулювання, статус Єрусалиму і ситуацію в регіоні обговорили в ході зустрічі Папа Римський Франциск і лідер Палестини Махмуд Аббас. Приватна аудієнція відбулася в понеділок у Ватикані, повідомляє служба друку Святого престолу. У ході бесіди, що пройшла в доброзичливій обстановці, було наголошено на необхідності відновлення мирного процесу між палестинцями та ізраїльтянами, визнання палестинського народу і досягнення врегулювання через співіснування двох держав за сприяння міжнародної спільноти і з урахуванням інтересів обох народів. Особливу увагу було приділено статусу Єрусалиму, який повинен зберігати універсальні цінності священного міста трьох релігій»… Я читаю останні новини світу, скориставшись затримкою авто у дорожньому заторі у центрі столиці... Так, я поспішаю на традиційний івент - офіційний прийом, присвячений Міжнародному дню Солідарності з Палестинською Народом… Рефлексую… 
… Палестина ... Одна згадка цього слова народжує в умах сучасників значний масив асоціацій. Для одних - це найдавніша історія, що почалася зі свідчень про мовну та етнічну приналежність населення Палестини і водночас ставиться до II тисячоліття до н.е. Для інших - це досягнення жителів Палестини среднебронзовой епохи, помітне виникненням протосінайского писемності, яка є найдавнішою з відомих нам алфавітних систем письма. Для третіх - це туристичні маршрути, що відкривають таємниці апологетам історії і ваблять своїми рекреаційними ресурсами. Для нас, християн, - це свята земля, бо тут, в найдавнішому місті Віфлеєм, згідно з Євангелієм, народився Спаситель Ісус Христос, і з тих пір Вифлиємський зірка стала для мільйонів людей, незалежно від статі та національності, дороговказною. Для мужнього і стійкого палестинського народу - це Батьківщина, за яку доводиться боротися, віддавати те, що позначилося в системі аксіологічних координат найбільшою цінністю ... Так, віддавати життя і не втрачати віри в перемогу ... Про це та про проблеми на Близькому Сході в контексті палестинсько -ізраільского конфлікту в своїй вітальній промові з властивою йому емоційністю сказав Надзвичайний і Повноважний посол Палестини в Україні, доктор Мухаммед Аль-Асаад на офіційному прийомі, присвяченому Міжнародному дню Солідарності з Палестинською Народом, який відбувся 04 грудня 2018 року в «Президент Готелі», і організований посольством Палестини в Україні.
Вже доброю традицією стали подібного роду прийоми і в цьому величезна заслуга людини, для якого дипломатія - не сфера діяльності, а іманентна властивість єства, посла, як то кажуть, «від Бога», доктора Мухаммеда Аль-Асаада. Відразу після того як він вручив вірчі грамоти Президенту України, почалася активна робота посла. Доктор Аль-Асаад, розуміючи важливість розвитку публічної та громадської дипломатії, володіючи дипломатичним мистецтвом, працює на результат. Професійна філігранність, вміння використовувати весь арсенал можливостей, накопичених дипломатією, пошук новаторських рішень, відкрили і відкривають нові горизонти в роботі. Чого тільки варта облаштування палестинського будинку в Україні. Завдяки старанням пана Посла, на сьогоднішній день чітко організована робота палестинської дипмісії. Налагоджено відносини з українською владою на всіх рівнях. Доктор Мухаммед - званий гість численних івентів. Так, ці заходи для нього своєрідна трибуна, з якої він говорить про проблеми Палестини, закликає до солідарності з палестинським народом в його боротьбі за незалежність. І тут слід зауважити, що Палестина - остання держава в світі в класичному вигляді, територія якого знаходиться під окупацією іншої держави. Ось чому так важливо консолідувати і імплементувати всі резолюції ООН по Палестинському питання для того, щоб справедливо вирішити палестинську проблему. Має свою чітку позицію пан посол і з української конфлікту: Палестина виступає за збереження єдності української держави, її суверенітету і територіальної цілісності.
... Сьогодні Надзвичайний і Повноважний посол Палестини в Україні доктор Мухаммед Аль-Асаад на офіційному прийомі отримував не тільки теплі вітання з нагоди свята, а й заслужені слова подяки. А гості насолоджувалися особливої дружньою атмосферою і гостинністю приймаючої сторони. Представники як центральної, так і муніципальної влади, представники дипломатичного корпусу арабських країн та іноземних держав, акредитованих в Україні, представники громадських і релігійних організацій, численні громадські діячі, ділова, наукова, культурна еліта і друзі палестинського народу - всі вони в кулуарах відзначали високий рівень івенту. За традицією, прийом висвітлювався провідними ЗМІ країни, а це значить, що мета, поставлена Палестинської дипмісією, виконана, бо вдалося не просто перфектно організувати цей офіційний прийом, а й досягти серйозного ефекту ретрансляції палестинського питання, адже на прийомі були присутні люди, думка яких не тільки авторитетною, це фундаменталісти в питаннях арабо-ізраїльського конфлікту.
... Прийом добігав до свого фіналу ... Традиційний святковий торт, декорований елементами державної символіки, урочисто розрізаний ... А я вкотре, рефлексуючи, підтверджую свій улюблений тезу: «Нomо ornat locum, nоn locus hominem». Так, робота Надзвичайного і Повноважного посла Палестини в Україні, доктора Мухаммед Аль-Асаада, яскраве тому свідчення. Я вдячна Богу за Його промисел, коли мова йде про людей, життєві траєкторії яких Він перетинає з моїми. Ось і сьогодні моя eudaimonia детермінована цією обставиною, бо знайомство з такою людиною як доктор Аль-Асаад, можливість споглядати його володіння мистецтвом дипломатії, а також честь бути запрошеною на офіційні прийоми найвищого рівня - це теж щастя ...
P.S. …Шановний доктор Мухаммед Аль-Асаад! Я дякую Вам за надану Вами честь бути запрошеною на офіційний прийом, присвячений Міжнародному дню Солідарності з Палестинською Народом. Я щиро і сердечно вітаю Вас і у Вашій особі весь народ Палестини з цим святом! Нехай всі законні національні сподівання, включаючи право на створення незалежної палестинської держави, втіляться в життя. Нехай швидким буде відновлення державного суверенітету, який, в свою чергу, буде сприяти стабільності в регіоні, безпечного співіснування і безконфліктному взаємовигідної співпраці всіх країн і народів. Нехай милістю Всевишнього відновиться мир на великій та древній землі Палестини.

© Vilena V Voronova

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Палестина,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.