Цінні кадри: в агросектор за високою зарплатнею

05 жовтня 2017, 15:58
Власник сторінки
0
56

Тенденція останніх років свідчить про нові тренди — «в ціні» аграрії. За спеціалістів високої кваліфікації в цьому секторі йде справжня боротьба. Агрономам, ветеринарам та інженерам-механікам вітчизня

Вже тривалий час список престижних професій очолюють спеціальності «білих комірців» — юристи, економісти, фінансисти та IT спеціалісти. Вважається, що така професія в майбутньому підвищить соціальний статус та забезпечить хороші фінансові можливості. Проте, якщо подивитися на зарплатню, то тенденція останніх років свідчить про нові тренди — «в ціні» аграрії. За спеціалістів високої кваліфікації в цьому секторі йде справжня боротьба. Агрономам, ветеринарам та інженерам-механікам вітчизняні компанії готові платити зарплати, конкурентні на європейських ринках, аби лише спеціалісти залишалися в країні.     

За даними щотижневої статистики Work.ua, середній рівень заробітних плат в агросекторі на сьогодні становить 9 800 грн. Але це не межа, якщо мова заходить про конкретні компанії. Провідний український агрохолдинг  «Миронівський хлібопродукт» (МХП), що об’єднує торгові марки «Наша Ряба», «Легко!», «Бащинский», а також «Qualiko» та «Ukrainian Chicken» (два останні орієнтовані виключно на експорт), багатьом спеціалістам пропонує рівень заробітних плат вищий за ринковий. Їх рівень визначається щорічними дослідженнями Ernst&Young і Korn Ferry Hay Group, в яких холдинг приймає участь, щоб пропонувати своїм співробітникам кращі умови. Так, технолог на ділянці вирощування птиці на старті кар’єри може отримувати 11 000 грн, той самий спеціаліст із досвідом — 25 000 грн; оклад агронома становить від 10 000 грн до 30 000 грн; інженера-механіка — 10 00017 000 грн; ветеринарного лікаря — 11 00030 000 грн.

 «Ми готові інвестувати в проактивних людей з високим рівнем мотивації — навчати, розвивати, підтримувати їхні ідеї. Наш холдинг — в ТОПі кращих роботодавців для українських спеціалістів у аграрному та суміжному секторах. Тому ми з радістю приймаємо нових фахівців, кращих з кращих, які прагнуть і готові щодня самовдосконалюватися та зрощувати себе як професіоналів. І, звичайно, як компанія-лідер на українському ринку ми готові запропонувати українським спеціалістам хороші зарплати», — прокоментувала Ксенія Прожогіна, Директор з персоналу та комунікацій агрохолдингу МХП.

Цікаво, що зазначений рівень заробітної плати відповідає сусідній Польщі — країні, куди щороку в пошуках кращої роботи виїжджають сотні українців. В МХП кажуть, що готові створювати такі умови, в тому числі і фінансові, аби українські спеціалісти могли залишатися в країні, при цьому мати гідну заробітну платню та умови праці.

«За спеціальністю я інженер з динаміки та міцності машин. Коли почав шукати роботу за спеціальністю, стикнувся з труднощами: через брак досвіду міг претендувати лише на низькооплачувані позиції. В МХП відсутність великого професійного досвіду не стала завадою. За 5 років я піднявся від слюсаря до групового інженера-механіка. Умови в МХП такі, що ти можеш повністю зосередитися на роботі. Наприклад, підприємство забезпечило мене житлом і дало можливість підвищувати кваліфікацію за рахунок внутрішніх навчальних програм. Для молодої сім’ї у нинішні складні часи це велика підтримка», — поділився працівник МХП Володимир Кучер.

Перед офіційним працевлаштуванням варто дізнатися, яке соціальне забезпечення пропонує обрана компанія. Житло або транспортна доставка працівників на робочі місця, які є, прикладом, в тому ж МХП, — міцні переваги, адже знімають з працівників велику долю повсякденних витрат.

Висновок зі всього сказаного простий: якщо працевлаштування в агросекторі досі здається «не престижною» або «виключно сільською» роботою — час розбивати стереотипи. Галузь активно розвивається, впроваджує численні інновації і потребує сильних, талановитих фахівців, яким компанії готові платити конкурентні зарплати. Вимагають від кандидатів насамперед результативності, комунікабельності, вмотивованості та здатності до навчання. Мотивованість, проактивність та обізнаність в сучасних технологіях є набагато важливішими факторами за попередній досвід, яким би значним він не був.

 

 

Довідка

МХП (ПАТ «Миронівський хлібопродукт») — одна з провідних агропромислових компаній України. Заснована в 1998 р. Має три основних напрямки діяльності: промислове виробництво курятини, вирощування зернових та олійних культур, а також виробництво м'ясо-ковбасних виробів.

МХП — один з найкращих працедавців у агропромисловому комплексі України. Робочі місця для спеціалістів різних професій та категорій створені по всій країні більш ніж 30 АПК-підприємствами групи МХП у 14 областях. За даними на 2016 рік у компанії працювало близька 28 тис. осіб.

 

У компанії побудована ефективна система управління персоналом, щорічно ініціюються та реалізуються комплексні програми та проекти за різними напрямками: соціальний захист співробітників, навчання та розвиток персоналу, вдосконалення систем мотивації та винагородження, а також загальний розвиток корпоративної культури. Однією з ключових переваг МХП є діючі на постійній основі програми, орієнтовані на розвиток, підтримку та професійне зростання молодих талановитих спеціалістів.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: кадры,апк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.