Наші Герої: "Француз"

30 серпня 2016, 01:18
Власник сторінки
политика
0
384

Герої біля нас

Сьогодні відбулася зустрічз другом, з яким ми знайомі з дитинства. Це майор, учасник АТО Олексій Шинальський. Легендарний сапер з позивним «Француз», з зображенням якого «Укрпошта» випустила  марку «За честь! За славу! За народ!» - родом із Кам’янець – Подільського, що на Поділлі. Військовий у четвертому поколінні, батько у якого теж сапер. У майора десять років служби у Центрі розмінування України і півтора року навчання у школі інженерних військ Франції, за що і отримав позивний «Француз».                 

Це людина з залізними нервами та просто титанічної сили духу. Його робота, це «тиха смерть». Іншими словами, різноманітні міни та вибухівки, що залишають за собою терористи. Про себе Француз каже, що він просто військовий сепер, що робить свою роботу. Але з цими словами важко погодитись, бо не кожна людина зможе працювати під шаленим вогнем противника, як це було під час оборони Савур  Могили. І далеко не кожен буде під вогнем снайперів розміновувати переправу, щоб врятувати міст і дати нашим військам час і можливість для маневру. Казали, що коли бійці чули в раціях, що на поле виходить Француз – вони були спокійні. Після нього жодного «сюрпризу» під ногами не буде.

На Донбасі майор разом розміновував переправи та мости, створював мінні загородження, завдяки яким біля Маріуполя зупинили колону терористів.

В Краматорську, під час розмінування, військовий репортер сфотографував сапера. Пізніше, він сам зателефонував і повідомив, що Олексій став обличчям марки. Це було приємною несподіванкою, так як слави майор не шукав.

Хотілося би відмітити, що цей військовий, який, ризикуючи безліч разів своїм життям задля спасіння життів наших хлопців, дуже скромна і спокійна людина. Без гонору, без «зіркової хвороби», з щирою посмішкою. На таких людях тримається армія. На таких людях тримається Україна. На таких людях тримається наше з вами майбутнє!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.