Росія може почати нову військову капманію в Сирії

03 серпня 2016, 13:40
Власник сторінки
Народный депутат Украины
1
266

В понеділок на території сирійської провінції Ідліб, яка знаходиться під контролем ІДІЛ, було збито російський транспортно-штурмовий гелікоптер.

 Загалом, варто зазначити, що це далеко не перші втрати повітряно-космічних сил РФ. Але саме цей інцидент може значно вплинути як на подальший хід військових дій, так і на політику щодо Сирії в цілому.

По-перше, слід очікувати ультимативних заяв з боку уряду РФ щодо видачі тіл жертв, які залишилися на підконтрольній бойовикам території. Ця імовірність також підкреслюється погрозами ІДІЛ організувати серію терактів у Росії. Відповідно, Кремль не може залишити їх без уваги, але не відмовиться від подальшої підготовки до повернення міста Алеппо під контроль Башара Асада. Варто зазначити, що сама імовірність терактів на території Росії є низькою, або вони не нестимуть такого руйнівного масштабу, який мав місце в ряді європейських країн. Це пояснюється тим, що для їх організації бойовики ІДІЛ повинні отримати підтримку так званого Імарату Кавказ – терористичної організації, яка діє на території Північного Кавказу. Але останній не зможе її надати з огляду на власні внутрішні проблеми та слабкість, які є наслідком низки успішних операцій російських спецслужб у 2014-2015 роках (ліквідація ключових бойовиків). Тому погрози ІДІЛ є нічим не підкріпленими словами, які зайвий раз дратують Кремль.

Відповідно, як можна побачити, наруга над тілами жертв, відео якої було викладено бойовиками в мережі Інтернет, лише обурила та розізлила російську громадськість. Це призведе до підвищення підтримки дій Володимира Путіна в Сирії, що в контексті виборів до Державної Думи також відіграє свою роль. До того ж, в останнього з’явиться козир проти можливих перепон з боку США, оскільки відтепер – це «справа честі». Тому в подальшому варто очікувати не лише посилення підтримки РФ урядових військ Сирії проти ІДІЛ, а й проти опозиції.

Таким чином, як це цинічно б не виглядало, українська дипломатія повинна уважно слідкувати за подальшим розгортанням подій у Сирії та прагнути максимального «занурення» Росії в даний конфлікт з метою відволікання її уваги від ситуації на Донбасі.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Росія,ІДІЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.