ЛОГІКА ВИБОРУ

26 жовтня 2014, 20:52
Власник сторінки
0
54

...

"Як постелиш, так будеш спати" - народ давно зрозумів, що не доля і не сліпий випадок керують нами, а кожен з нас відповідальний за те, яке життя він собі вибирає.
Хоча це ж такий приємний наркотик - всі навколо винні, тільки не я... Тоді легко оправдати свою інертність і лінь при виборі серйозних рішень. Винен начальник, винні батьки, винна держава, винен Бог...
А що каже Бог?
"Дивися: я сьогодні дав перед тобою життя та добро, і смерть та зло...
І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє,.."
(Повт.30:15,19) 
Бог хоче людям добра. При створенні землі і всього, що на землі, Він поставив печатку добра
"І побачив Бог усе, що вчинив. І ото, вельми добре воно! І був вечір, і був ранок, день шостий"
(Бут.1:31)
Спочатку було так
"І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі"
(Бут.1:26)
Панувати може вища істота над нижчою.
"...І був час, коли запанувала людина над людиною на лихо для неї"
(Екл.8:9)
Людина не може успішно панувати над людиною. 
Людина повинна керуватися вищими, Божими вказівками.
Бог має право вимагати, бо Він встановив всі закони, по яких збалансовано існує Всесвіт.
Падаючи з висоти - розбиваємося, впавши у вогонь - згораємо, вдаримось - організм біллю сигналізує про шкоду. В океані - тонемо, на морозі - замерзнемо, без дихання - помремо. 
І хтось може всерйоз нехтувати Законодавця?
Вибираючи непослух до Бога, ми вибираємо зло. 
Доки людина не вибере добро, вона постійно вертатиметься до зла, буде ним бита. І не раз. Тільки пройшовши таку науку - вибере добро.
Ця дорога пізнання добра через пізнання зла - також вибір, який зробили наші прабатьки. Невдалий вибір.
"Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!
 І побачила жінка, що дерево добре на їжу, і принадне для очей, і пожадане дерево, щоб набути знання. І взяла з його плоду, та й з'їла, і разом дала теж чоловікові своєму, і він з'їв"
(Бут.2:17;3:6)
"Такий час, такі обставини, така країна" - це все дурниці. Є вищі закони, по яких живе Всесвіт - небо і Земля. І встановлювати якісь окремі збочені "закони" земного життя - абсурд. Важливо не те коли і де ти живеш, а те,якою людиною ти є. 
Війни, смерті і каліцтва нічого людей не навчили. Люди далі ведуться брехунами. Обіцянки земних лідерів дорівнюють нулю, якщо ми на них покладемося - наше майбутнє також буде нульове. Ніякі видумані людьми примарні цінності не вартують бодай одного людського життя. І коли людина губить життя, такі цінності втрачають сенс. Тоді починається пошук справжніх, вічних цінностей.
"Увіходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять"
(Матв.7:13)
Коли шофер скерував автомобіль до аварії з людськими жертвами, він сідає за грати, однак "керманичі", які скерували державу до війни з людськими жертвами, далі рвуться до керма, не маючи ні страху ні совісті.
Політики і банкіри завжди домовляться заради збереження влади і грошей, кинувши під ноги життя, здоров"я і добробут тих, хто став частиною натовпу. Часто такі домовленості прямо суперечать початковим цілям, за які пролилася кров романтиків. Але хитрі маніпулятори зроблять з них героїв, найняті служителі культу в рясах зухвало відправлять сотнями на небо, ніби їх призначили роздавати небесні місця. І далі будуть брехати і красти, красти і брехати.Навіть про Бога - зробивши з Нього полкового капелана, який мав би освячувати зброю, похвалювати вбивство, молитися за перемогу, безсоромно ігноруючи слова Ісуса, приписуючи Його матері непослух до Синових навчань, роблячи покровителькою вояк, хоча ще на землі вона була Йому послушна, як своєму Господеві.
"А мати Його до слуг каже: Зробіть усе те, що Він вам скаже!"
(Iван.2:5)
Якщо немає страху перед Богом і совість спить - значить, немає мотивації для праведності. 
Коли релігія обслуговує політику, то народжується інквізиція!
Для них єдина святість - гроші і єдина варта уваги справа - як зробити, щоб ваші гроші, ваше майно, все, що для вас цінне - сім"я, діти, ваше життя - все щоб працювало на них. Тому вони пропагандою заводять вас в свою систему обману, насильства, цинізму...
Стаючи частиною партії, армії, нації, народу, релігії, а простіше - натовпу, людина втрачає індивідуальність і бажання мати свою власну думку, віддаючи своє право вибору лідерам цього натовпу. Найстрашніше, що і власне життя в натовпі не значить нічого.
Кого б не закликали до освячення зла - зло залишається злом і приведедо зла. Добра не буде.
"Коли хто до полону веде, сам піде в полон. Коли хто мечем убиває, такий мусить сам бути вбитий мечем!.." 
(Об.13:10)
Залишається вибір без вибору.
Усвідомивши, що їх обдурили, часто люди винуватять не себе, не брехуна, з яким краще не зв"язуватися, а того, хто сказав правду.
Можливо, ця позиція вигідна, але нечесна. І неправомірна. Бо Ісус встановив норми для людей, серед яких 
"А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує"
(Матв.5:44)
Це  сказав не президент, не депутат, не банкір, не герой, котрий віддав ніби  за нас життя, а Той, хто справді віддав за нас життя, взявши наші страждання, нашу ганьбу прокляття гріха і смерті. Хтось з людей може це зробити? А Він зміг. Будучи Сам без гріха, взяв наш гріх, за нас помер і, воскреснувши, відкрив нам дорогу до того життя, яке хотів для нас наш Отець - вічне життя в добрі, любові і мирі. 
Христос це обіцяв і зробив. Ця обіцянка гарантована Його його кров"ю. Наше майбутнє забезпечене Його воскресінням.
Він мав сміливість сказати  релігійним провідникам, ким вони були насправді
"А Ісус їм сказав: Якби Бог був Отець ваш, ви б любили Мене...
 Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді"
(Iван.8:42,44)
Звичайно, ми не зможемо піти проти потужної релігійної машини, але можемо принаймні собі пояснити, що такі ж релігійні "отці" брехнею про Бога ведуть нас до загибелі і крадуть НАШЕ майбутнє. Католицизм, православ"я, протестантизм заплямували себе кров"ю не тільки народів, які вони завойовували, але й кров"ю братів по вірі.
"Тоді учні Його приступили й сказали Йому: Чи Ти знаєш, що фарисеї, почувши це слово, спокусилися?
Залишіть ви їх: це сліпі поводатарі для сліпих. А коли сліпий водить сліпого, обоє до ями впадуть...!"
(Матв.15:12,14)
Завжди знайдуться окремі люди, котрі вибиратимуть добро. І буде маса "гордих", а насправді тупих і впертих людей, як єгипетський фараон з Біблії, котрого навіть 10 Божих кар не нарозумили, от і згинув безславно.
Це не масовий вибір, а  вибір одиниць. З цієї бездумної аморфної маси викристалізовуються особистості, котрі шукають і люблять Бога.
Як сказав мудрий чоловік - 5% людей думають, 10% - думають, що вони думають, а 85% - краще помруть, ніж будуть думати.

http://dobro-m.ucoz.com






.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.