Підготовка пацієнта до обстежень

06 вересня 2014, 10:59
0
119

Автор: Медичний центр «Закревського 47» 546-05-34 097-854-50-50 http://medcentr.kiev.ua

Підготовка до взяття аналізу крові:

Для загального аналізу крові береться венозна кров із ліктьової вени. Забір проводиться натщесерце, після 8 – 12- годинного нічного голодування. Вранці перед обстеженням можна випити склянку води.

Для біохімічного дослідження кров береться натще із вени. За добу до обстеження бажане харчування без перевантажень – слід виключити вживання жирних страв, солодощів, алкоголю.

При обстеженні на глюкозу – бажано напередодні обмежити вживання соків, солодкого чаю, кави, сильногазованих напоїв, шоколаду.

При обстеженні крові на гормони, на згортання крові рекомендовано, крім харчового режиму, уникати фізичних і психоемоційних перенавантажень, стресу, алкоголь виключити за добу до обстеження, паління цигарок – за одну годину до обстеження.

 

Взяття аналізу сечі

Використовують спеціальні пластикові контейнери з кришкою. Напередодні слід виключити з раціону харчування продукти, які фарбують сечу: буряк, моркву, не приймати сечогінні препарати. Провести ретельний гігієнічний туалет статевих органів. Жінкам не рекомендують здавати аналіз під час менструації. Для дослідження беруть 50 мл ранішньої сечі, при сечовипусканні 1-2 секунди випускається струмінь в унітаз, а потім в контейнер.

 

Добова сеча

Для обстеження сеча збирається добу. Перша ранкова порція утилізується, всі наступні порції сечі, що виділяються протягом дня, ночі і ранку збирають в одну велику ємкість, зберігають під час збирання при t + 4, + 8 в холодильнику. Після закінчення збору вся сеча перемішується і відливається в контейнер для дослідження. На бланку відмічають кількість – добовий об’єм сечі та зазначають прізвище пацієнта.

 

Ультразвукове дослідження:

УЗД черевної порожнини проводять натще, не можна їсти, пити, палити цигарки. Напередодні обстеження увечері очистити кишечник (якщо самостійно не вийшло, то роблять клізму).

За три дні до обстеження рекомендовано виключити із харчування горох, капусту, сирі овочі, квасолю, молоко, чорний хліб, солодощі та сильногазовані напої. Для виключення здуття бажано під час їжі приймати ферментні препарати («Панкреатин», «Мезим-форте») та вживати активоване вугілля по 2-3 таблетки тричі на день.

 

УЗД матки та придатків:

Трансвагінальне УЗД підготовки не потребує. Трансабдомінальне УЗД проводиться при наповненому сечовому міхурі. Перед обстеженням 3-4 години не можна випорожнювати сечовий міхур, за 1 годину до процедури випити 1 літр негазованої води. Напередодні обстеження зробити очисну клізму.

 

 

УЗД сечового міхура та простати у чоловіків:

Обстеження проводиться при наповненому сечовому міхурі, за 1-2 години до обстеження не можна мочитись, за 1 год. до процедури випити 1 літр негазованої води.

При трансректальному обстеженні простати необхідно напередодні обстеження зробити очисну клізму.

 

УЗД, яке не потребує підготовки:

·        Щитовидна залоза.

·        Нирки.

·        Калитка.

 

Ехокардіографія:

Ультразвукове обстеження серця, спеціальної підготовки не потребує, при цьому бажано мати обстеження – електрокардіограму.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: кровь,сердце,анализы,моча,щитовидная железа,медобследование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.