Доглядаємо за Орхідеєю

13 березня 2014, 16:05
Власник сторінки
социальный психолог
0
178

Якщо вам подарували орхідею, вам треба не лише насолоджуватися її видом, але і дізнаватися, як правильно за нею доглядати, щоб вона радувала вас як можна довше.

http://v.img.com.ua/b/600x500/5/7a/91aa2b47182bf1b4346adfcb0471c7a5.jpg

Орхідею треба розмістити на сонячній стороні вашої квартири. Їй подобається тепле і вологе повітря. Якщо температура знизиться до п'ятнадцяти градусів тепла, це може привести до несвоєчасного цвітіння. Квітконіс необхідно зрізувати, якщо рослина слабка і молода.

Орхідею треба саджати в пластиковий або глиняний горщик, де є отвори в дні або стінках. Горщики з орхідеями можна розміщувати на піддон з камінчиками і водою.

Поливати і обприскувати слід кип'яченою або дистильованою водою. Від використання жорсткої води на листі може з'явитися білястий наліт. Одночасно з поливом орхідею можна і підгодовувати.

Якщо у вас вікна виходять на північ або в них потрапляє недостатньо світла ви можете розмістити орхідею в спеціальному акваріумі. Його треба ставити на теплому і неосвітленому сонці вікні. Прекрасно себе почуває орхідея під люмінесцентною лампою. Розмістіть лампу на відстані тридцяти сантиметрів, вона повинна світити на рослину до дванадцяти годин на добу. Якщо світла буде надто багато, то листя опускатиметься вниз, або підніматися вгору, а міжвузля стане укороченим. Про нестачу світла свідчитимуть тонке і довге міжвузля і дрібне листя.

Коли орхідея знаходиться на сонці, обприскувати її не треба. Під час цвітіння вода також не повинна потрапляти на квітки. Кращий час для поливу - цей ранок і після обіду.

Основною і важливою умовою утримання орхідеї вважається висока вологість повітря. Тому добре б купувати зволожувач повітря і поставити горщик з орхідеєю в цій кімнаті.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.