Брацькі народи

08 березня 2014, 05:49
Власник сторінки
Dolce far niente
0
337

...


Ми всі  ті хто народився в Совку до 1975 (приблизно) року виховані на совкових пропагандистських символах. Деяких з них ми змогли позбутись як бредових (наприклад "Пролєтаріі всєх стран саєдіняйтєсь") - інші неменш бредові совіцькі пропагандистські символи і досі міцно сидять у нас в головах. Наприклад "росіяни-брацкій народ".
Фік його знає звідки це почалось. Може ще від часів Леніна коли армія Муравйова вторглася в УНР і на крові українців звела тут "найсправедливіший у світі рабочє-крістьянскій політічскій строй". І розпропагувала цей факт в мільйонах лакованих культурних маркерах - книжках, віршах, кінофільмах, і навіть в гімні "Саюс нєрушимих ріспублік свабодних сплатіла навєкі вєлікая русь!" (Під "Руссю" тут маєцця на увазі зовсім не Київська Русь). А може ще від московських царів з їхнім "нікакова украінскава народа нєсущіствуєт".
Десь від 1991го року я довго чекав коли у нас суспільство нарешті дозріє і зрозуміє усю фальшивість і неправду цього пропагандистського символу про "брацький народ". Не дочекався.

Чому!? Ну чому ми не називаємо "брацьким народом" наприклад народ Австралії(якщо ми без брацьких народів вже жити не можемо)!? В Австралії живуть симпатичні кенгуру. Там тепло, там пальми. Туда можна листівки відсилати двічі на місяць....
Або хоча б проголосити "брацьким" народ Чехії? Чехи є словянами (якщо ми без цього ніяк не можемо), чехи ніколи силою не завойовували наші території. А якщо і було раз коли після першої Світової АНТАНТА віддала їм наше Закарпаття - так вони дали нам там широку автономію, а на першу ж вимогу місцевих українців в 1938му взагалі дали свободу. Чому б чехів не поставити на п'єдестал з надписом "брацький народ"?

Чому ми проголосили "брацьким народом" хитрий, жадібний, брехливий, злодійкуватий, лінивий і жорстокий російський народ??? Томушо "вони словяни"? Так навколо десятки словянських народів! І хто там "словяни"? Вепс Путін який генетично ненавидить Україну і усе українське? Чи дикий чечен Кадиров? Вони словяни?
Нє народ, давайте заминати з цією фішкою "Росія-брацький народ". Інакше ми дочекаємось того що вони нас остаточно всіх до одного виріжуть а нашу землю і все шо на ній знаходицця заберуть собі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.