зомбованість

04 березня 2014, 21:08
Власник сторінки
0
181

а все ж, якщо до всіх як до людей

 тема сама напросилася

на громадському розповідають про те, як можна налагодити контакт з запутінськими східняками для об"єднання країни
в криму дядько на відео (http://focus.ua/society/299410/ до речі, відео подивіться обов"язково, там ще й путін камінг-аут онлайн) видає заготовку штампів, в тому числі про нацистів-фашистів-наркоманів майдану (і це нічого, що головний равин країни подякував майдану, а путіна назвав якраз фашистом)
а ще вдень на блогах глянула, що пишуть. а тут суцільний запутінський панегірик, незважаючи на те, що стєрх-то сів у калюжу зі своїм бліц-крігом. 


уривок з блогу варламова
"Вообще с пропагандой странная вещь происходит. Очень много людей на полном серьезе верит во всякую хрень и слухи. Когда я впервые прочитал в интернете байку про наркотики на Майдане, я посмеялся и подумал, ну что за фигня? Кто в это может поверить? Но в Крыму многие верят, даже бабушка моя мне эту историю рассказала. То есть какая-то совершенно нелепая байка очень хорошо зашла в умы людей и они искренне ее начинают пересказывать.

Многие рассказывают, что в Киеве все ходят со свастикой, прямо 39 год, парады фашистов устраивают. Я спрашиваю, а вы видели хоть одну фотографию такого парада? Видели фотографии свастики?  Никто не видел, но «мне брат друга моей сестры, который ездил туда, рассказывал, что все так и есть». Эти слухи гуляют от одной деревни к другой, обрастают шокирующими подробностями и нелепыми деталями. Люди с ужасом тебе рассказывают, что в Киеве разграбили Лавру, что американские снайперы расстреливают людей и прочий бред. Конечно, простой народ очень переживает и нервничает из-за всех этих историй."

починаєш вірити в щось як реальне, коли всі навколо говорять те саме.
коли тв щодня говорить те саме.
коли це добре накладається і поєднується з уже акцептованими мемами
а ще кажуть, брехня має бути неймовірна, тоді в неї легше перевірити (??)

що є причиною цієї ситуації - погана інформованість? малоосвіченість? правий був славко вакарчук? 
і що залишається - чекати зміни поколінь?

п.с. в росії звільнили з мгімо андрія зубова за антивоєнні виступи. ще раніше дізналася про цього вченого, коли хімік дав наводку послухати лекцію пивоварова. була про нього високої думки, як виявилося,  громадська позиція відповідає інтелігентності і освіченості. такі, як пивоваров, зубов - це кістяк рос. наукової еліти. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.