Війна

28 лютого 2014, 12:15
Власник сторінки
Dolce far niente
0
1006

.......


Сьогодні вже стало практично фактом що озброєні до зубів бойовики які захопили адмінбудівлі в Криму є російськими грушниками. Зранку вони захопили аеропорт Бельбек в Севастополі, а також і аеропорт в Сімферополі - на них будуть перекидати війська. 

Бесконтрольно. 
З Росії в Крим перекидають вертольоти з десантом, для розширення зон окупації...


В 17:00 за московським часом в російському Ростові плануєцця пресконференція Януковича. Походу він там проголосить щось типу свого "походу на Україну". Кажуть на Росії для нього уже набирають табуни тітушок. А російські війська зіграють роль беркуту.
Які у них (Янукович енд Росія) варіанти?
1. Малоймовірний. Росія окуповує Крим і "повертає" їм "президента" Януковича. Абхазький варіант. Крим стає відірваним від України квазіутворенням, ніким невизнаною державою. Підваріант - окупований Крим приєднують до Росії, ГД вже працює над цим.
2. Більш імовірний. Розширений. Перший варіант є лише першим етапом. Янукович закликає політичні і бізнесові еліти Півдня і Сходу України визнати його владу і повертаєцця на президентську посаду в обрізаному варіанті України, такий собі New-ПІСУАР. Він залежить від поведінки еліт південносхідних регіонів, і особливо ПР в Раді. Подивимся наскільки вони є патріотичними і українськими. Підваріант - зірвати президентські вибори 25 травня.

Що робити нам? А нічого. З ядерною державою особливо не повоюєш. Єдиний наш вихід: 
1. Максимально (наскільки можливо) мобілізувати усі силові підрозділи України (окрім тих що в Криму, їх треба виводити на материк).
2. Максимально обмежити засоби російської пропаганди на Україну.
3. Максимально обмежити любу не те що співпрацю, а й навіть контакти з Росією. Візовий режим, глухий кордон на всій довжині...
4. Захід. Ядерний клуб, який давав нам гарантії згідно Будапештського меморандуму, навряд чи зрадіє перспективі війни з ядерною Росією. Проте попити їм крові Захід здатний. Санкції Росії (не лише одного Путіна), блокада любої торгівлі, відмова тих же контактів на всіх рівнях від найвищого (з Путіним), і до найнижчого. Вобчем напрацювання тут є (Ірак, Іран, Лівія...), головне політична воля. Від нас тут вимагаєцця максимальна мобілізація щоб змусити Захід до таких кроків.

Вобчем буде важко, особливо перші три місяці. Після 25 травня російська окупація українських територій втрачає свій позитив.

P.S. З виведенням нашого флоту, прикордонної охорони і інших військових підрозділів з Криму походу ми вже запізнились. Вже пройшла інфа що спеціальними підрозділами російського чорноморського флоту уже захоплені усі українські кораблі Прикордонної Охорони.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.