Ішерас про федералізацію

13 лютого 2014, 08:21
Власник сторінки
Dolce far niente
0
334

репліка


Походу у нас патова ситуація і виходу немає. Росія і російська агентура в Україні підняла гасло федералізації України. Не дивлячись на те хто цю ідею висуває - Федералізація може стати виходом з тупику. Які наслідки?
Спершу про поділ. Нинішній поділ України на області є штучним, створеним Сталіним для зручності керування країною парторганізаціями, ясно чиєї партії. Історичний регіональний поділ - Галичина (з автономним статусом Буковини і Закарпаття), Волинь, Полісся, Слобожанщина, Центральна Україна, Запоріжжя, Південь і Крим. Останні три - є можливі нюанси.
В регіони передаєцця судова гілка влади, правоохоронна, більша частина законодавчих повноважень. В регіонах залишається також і переважна більшість зібраних податків для забезпечення усього цього. Через присутність в східних регіонах російських військ і безвізового режиму з РФ - регіонам надаєцця право на ведення незалежної міжнародної співпраці з перспективою безвізового режиму з ЄС (для жителів цього регіону), а також право на розміщення на своїй території військових баз НАТО для захисту від російських військ.

Прогнози щодо розколу України. Історія, принаймні останніх кількох століть, не знає прикладів коли частина одного народу добровільно відокремлюєцця від іншої частини того ж одного народу, аж до створення окремої держави. Таке можливе лише під зовнішнім примусом, причому військового примусу - ГДР і ФРН, КНДР і Південна Корея, Північний і Південний В'єтнам. Після зникнення іноземного військового фактору ці частини одного народу якправило добровільно і самостійно об'єднуються знову в одну державу.
В Україні у всіх регіонах (окрім Криму) українці складають просту (найменше Донбас-57%) або переважну (до 92% на ЗУ) більшість населення. І навіть у Криму українці складають чверть населення. Без масових виселень чи вбивств мільйонів українців їхній відсоток не зменшиться.

З іншого боку федералізація України забезпечить певну безкровну конкуренцію між "землями" (умовна назва нових регіонів) - чий цивілізаційний вибір є доцільніший і призведе до розвитку, а чий до програшу і занепаду.
Думаю це єдина альтернатива від скочування ситуації в країні до неконтрольованого масового насильства і загального занепаду.

P.S. Владу в регіонах, нагадаю, формуватимуть жителі самих цих регіонів. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.