Держбюджет-2014 - глухий і сліпий до потреб й вимог народу

16 січня 2014, 09:14
Власник сторінки
0
157

Намагання регіоналів протягнути держбюджет-2014 в черговий раз демонструє істинне ставлення цих, так би мовити, «народних обранців», до тих, кому вони зобов’язані своїм високим статусом.

Намагання регіоналів протягнути держбюджет-2014, який лідер партії «УДАР» Віталій Кличко назвав бюджетом розкішних палаців і кийків, в черговий раз демонструє істинне ставлення цих, так би мовити, «народних обранців», до тих, кому вони зобов’язані своїм високим статусом.

Головний фінансовий документ країни так само далекий від проблем пересічних українців, як у відомому висловлюванні про шерифа, якого не гребуть проблеми афроамериканців.

Цифри витрат за деякими статтями вражають своїм цинізмом. Так, на утримання правоохоронців і співробітників спецпідрозділів влада бажає витратити 18 мільярдів гривень. У той же час онкохворим дітям і дорослим з барського плеча відірвано лише 50 і 298 мільйонів гривень відповідно, на реабілітацію дітей з церебральним паралічем народні ставленики від правлячої партії «не пошкодували» 675 тисяч гривень.

Уряд пропонує віднімати у незахищених верств населення, скорочувати соціальні виплати. Влада вважає за потрібне витрачати на своїх сторожових псів вдвічі більше, ніж на освіту й науку разом взятих. Логічне питання – яким буде майбутнє у такої країни, чи може вона претендувати на будь-який інтелектуальний розвиток своїх громадян, якщо її верхівка має зовсім інші пріоритети?!

Ми вкотре пересвідчуємося, що ці люди живуть у зовсім іншому вимірі, який надійно захищений парканами і працівниками спецпідрозділів, вони – глухі й сліпі до потреб й вимог народу. І якщо ми самі вголос не нагадаємо їм про своє існування, вони будуть й надалі літати у своїх рожевих хмарках. Ось чому Майдан повинен стояти до переможного кінця, ми повинні щосекунди нагадувати їм про відповідальність перед народом, про підзвітність пересічним громадянам.

Фракція партії «УДАР» не буде голосувати за держбюджет «палаців і кийків».    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.